Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Binnenland 7 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

Kind (10) omgekomen in te water geraakte auto, bestuurder verdacht van rijden onder invloed

In de nacht van zaterdag op zondag is er een 10-jarig kind omgekomen toen de auto waarin het slachtoffer zat in het Zuid-Hollandse Barendrecht te water raakte. De bestuurder (28) is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Het is verder nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Auto te water

De bestuurder, een 28-jarige man uit Spijkenisse, waarschuwde rond 03.00 uur zelf de politie over het ongeval. De man kon op tijd uit de auto komen, die op het Lorentzpad in Barendrecht te water raakte. In de auto zaten nog twee mensen, waaronder een kind van tien jaar oud. Het jonge slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, maar dit mocht volgens de politie niet meer baten. Het andere slachtoffer, waar verder niets over bekend is, had enkel lichte verwondingen en hoefde hiervoor niet naar het ziekenhuis.

Een politiewoordvoerder heeft laten weten dat de bestuurder van de auto niet de vader van het omgekomen kind was. „Verder wordt alles nog onderzocht”, aldus de woordvoerder. Het is duidelijk dat het om een eenzijdig ongeval ging, maar er wordt nog wel gekeken naar hoe de auto in het water terecht heeft kunnen komen.

Kylie Jenner over Astroworld drama: ‘We waren niet op de hoogte van doden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kind (10) omgekomen in te water geraakte auto, bestuurder verdacht van rijden onder invloed
Sluiten