Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Binnenland 4 okt 2021

Nazomer houdt aan: later deze week 20 graden en zon

Het was het afgelopen weekend afzien voor de mensen die niet van regen houden, maar het herfstweer blijkt maar tijdelijk. Aankomend weekend kunnen we genieten van een echte nazomer of ‘indian summer’ met lokaal 20 graden en zon.

Tot die tijd kun je de paraplu beter nog even bij de kapstok laten staan. De aankomende paar dagen ziet het er namelijk niet zo heel lekker uit.

Nazomer met 20 graden en zon

Gisteren viel er tussen de 20 en 50 mm regen in ons land: niet ongewoon voor de tijd van het jaar, maar toch jammer. De neerslag ging gepaard met zware windstoten tot wel 90 km/uur. Gelukkig is het herfstweer van korte duur, want vanaf donderdag kunnen we alweer genieten van heerlijk nazomerweer. Dat betekent weinig wind, droge dagen, milde temperaturen en… zon! Lokaal kan de temperatuur oplopen tot 20 graden, op de meeste plekken zal deze tussen de 15 en 19 graden Celsius liggen. Een prima temperatuur om in je t-shirt (met misschien een jasje) van de zon te genieten. Dat betekent dat de nazomer van september – waarin het ongewoon droog en warm was – zich voorlopig nog doorzet.

In de ochtenden kan het nog wel fris zijn met temperaturen van een graad of 5, en ook kan het hier en daar mistig zijn. De mist zal in ieder geval voor de middag optrekken. Die koffie op het terras kun je dus het beste in de middag inplannen.

Twee dagen regen

Tot het zover is, is het nog even afzien. Hoewel vandaag een mooie, droge dag is, trekken morgen en woensdag de buien weer over het land. Ook waait het dan stevig, en de temperatuur ligt rond de 15 graden Celcius. Woensdag kan de gevoelstemperatuur nog een stuk lager liggen, door de stevige, koude wind die er die dag staat. Ook na zondag gaat de neerslagkans weer wat toenemen.

Grootst waargenomen komeet tot nu toe snelt onze kant op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nazomer houdt aan: later deze week 20 graden en zon
Sluiten