Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 5 sep 2021

Nazomer in volle gang: volgende week ook nog lekker weer?

Van 21 graden in het noorden tot 26 graden in het zuiden: vandaag is het op veel plaatsen in Nederland zomers warm. De grote vraag is natuurlijk: kunnen we nog even genieten van de nazomer, of gaan de buien alweer snel toenemen?

Haal je bikini of zwembroek maar uit de kast, want de komende week zal het warme weer inderdaad nog even blijven. Voor het eerst sinds juni kunnen we genieten van een periode stabiel zomerweer. Wel trekken er aan het begin van de week nog wolkenvelden over het land, zo meldt Weeronline.

Nazomer weer in volle gang

Toch blijft de temperatuur hoog tijdens deze nazomer: de komende dagen stijgt het kwik tussen de 22 en 26 graden. Perfect voor om de barbecue aan te steken, of nog even een frisse duik te nemen in de zee.

Op veel plekken aan de Nederlandse kust komen de strandgangers dan ook genieten van het weer. Dat kan nog tot en met vrijdag: dan neemt de kans toe op een wisselvallig weertype. De zon schijnt geregeld, maar er is ook veel kans op buien. Langzaam wordt het ook minder warm met in het weekend temperaturen van 20 tot 23 graden.

Vroeger donker en sneller kou, maar een dekentje redt de avond

Ook iets om rekening mee te houden is dat de zon duidelijk alweer vroeger onder gaat dan in juni en juli. Vandaag verdwijnt de zon ongeveer om 20.15 uur achter de horizon en volgend weekend gaat de zon al om 20.00 uur onder. Ben je van plan om een romantische zonsondergang tegemoet te gaan? Neem dan een trui mee, want rond die tijd ligt de temperatuur tussen de 17 en 20 graden. Daarna koelt het vrij snel af. Zeker aan zee is de gevoelstemperatuur wat lager, gezien de wind.

De komende dagen zal het ook sneller afkoelen in de avond, dan we gewend zijn van de juni en julimaanden. Zodra de zon onder is, zul je snel een trui moeten pakken, om nog lekker buiten te kunnen zitten. Met een kaarsje, een klein vuur of een fleecedeken, kun je de buitenavond nog even rekken.

Nog wat vrije dagen over en ben je op zoek naar een leuke zomerse activiteit? In de komende dagen kun je zeker een bootje te huren: het regent niet en je zult ook niet de boot uitbranden door de zon. Een tip voor een rondvaart is de Binnendieze in ‘s-Hertogenbosch, het eeuwenoude stelsel van alle waterlopen binnen de muren van stad. Blijf je graag in de buurt van Noord-Brabant, dan kun je ook gaan varen in Nationaal Park de Biesbosch,

De 7 mooiste, onontdekte sup- en kanoroutes van Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nazomer in volle gang: volgende week ook nog lekker weer?
Sluiten