Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 6 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Miss World Nederland niet naar ‘WK’: ‘Niet klaar om te vaccineren’

Dilay Willemstein, die recent werd verkozen tot Miss World Nederland, gaat niet namens Nederland naar de Miss World-verkiezing in Puerto Rico. Zij wil zich (nog) niet laten vaccineren. Op Instagram krijgt Willemstein veel hartjes en steun.

Het 21-jarige model uit Eindhoven zou zich wel moeten laten vaccineren tegen corona om naar de wedstrijd af te reizen. De organisatie van van de Miss World Verkiezing heeft een vaccinatie verplicht gesteld. Dilay Willemstein  weigert dit. Dat is overigens haar goed recht, want Nederland kent geen ‘prikverplichting’.

Niet vaccineren duidelijk gemaakt op Instagram

Een woordvoerder van de Miss World Nederland-verkiezing bevestigde gisteravond de beslissing van Miss World Nederland na een bericht van het Algemeen Dagblad. Later kwam Dilay Willemstein zelf met haar standpunt naar buiten, via Instagram.

De nummer twee van de  Nederlandse verkiezing, Lizzy Dobbe uit Den Helder, zal nu naar Puerto Rico afreizen. De wedstrijd vindt half december plaats.

‘Ik ben er nog niet helemaal klaar voor’

,,Ik heb er goed over nagedacht en overwoog het wel om die prik te nemen”, zegt Willemstein tegen het AD. „Maar op een gegeven moment bedacht ik me: ik ben hier nog helemaal niet klaar voor. Ik voel me er niet goed bij. Ik weet niet of ik later die prik wel zal nemen.” Willemstein had zich bij de Miss World Nederland-verkiezing naar eigen zeggen niet gerealiseerd dat zij gevaccineerd zou moeten worden.

Ze heeft de keuze lang voor zich uitgeschoven: „Maar ik kijk graag vooruit. Deze deur gaat dicht, maar er zullen nieuwe deuren voor mij openen.” Eerder stelde ze dat het winnen van de competitie haar levensdroom was.

Hier zie je Lizzy Dobbe, nadat zij tijdens Miss World Nederland verkozen was tot runner up.

Veel likes voor beslissing niet vaccineren

Dilay Willemstein heeft veel likes gekregen op haar bericht dat zij zich nog niet wil laten vaccineren en niet naar Puerto Rico zal gaan. De teller stond op het moment van schrijven op 2285. Zij krijgt onder meer een hartje van Nielson, de zanger die zich onlangs kritisch uitliet over de verplicht QR-code. Miss World Nederland krijgt in reacties ook veel steun. „We staan achter je”, klinkt het bijvoorbeeld. En: „Volg je hart lieverd.” Een ander vindt het verdrietig om te horen. Maar iemand stelt ook: „Alleen met een rechte rug zal de kroon op je hoofd blijven zitten.”

Metro interviewde vooruitlopend op de verkiezing een andere deelneemster, Laura. Zij deed uiteraard mee om te winnen, maar ook om een geluid te laten horen dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen veel te groot is.

Kijkers enthousiast over Ed Sheeran bij Jinek: ‘Ontwapenend en eerlijk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Miss World Nederland niet naar ‘WK’: ‘Niet klaar om te vaccineren’
Sluiten