Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Televisie 6 okt 2021

Kijkers enthousiast over Ed Sheeran bij Jinek: ‘Ontwapenend en eerlijk’

Eindelijk kon er dinsdagavond weer eens een ster van wereldformaat live aanschuiven bij Jinek. De Britse zanger Ed Sheeran was op bezoek om zijn hitsingle Shivers ten gehore te brengen na een relaxed en openhartig gesprek met Eva Jinek.

Kijkers hielden hun hart vast na het ietwat ongemakkelijke interview dat Jinek iets meer dan een week geleden had met James Bond-acteur Daniel Craig via een videoverbinding. Gelukkig was er van ongemak deze keer geen sprake en dat is volgens kijkers voor een groot deel aan Ed Sheeran te danken: „Zo’n groot artiest en zo down to earth”, schrijft een Twitteraar.

Ontwapenende Ed Sheeran bij Jinek

„Ik heb nooit heroïne gebruikt, maar ik kan me voorstellen dat het zo voelt”, is een van de opmerkingen die het interview met de Britse wereldster typeert. Sheeran vertelt op een ontwapenende manier over zijn liefde voor muziek en reis naar de top. Hij meent zich in zijn werk „nooit gelukkiger te voelen dan wanneer ik een geweldig nummer schrijf”. Een gevoel dat hij dus vergelijkt met het gebruik van heroïne. „Wanneer het gevoel goed is, dan voel je een enorme rush. Optreden kan daar niet tegenop. Het is het beste gevoel ter wereld en het gebeurt – als je geluk hebt – misschien twee keer per jaar.” Daarna verraadt Sheeran ook meteen welke nummers zijn favorieten zijn. „Bij Thinking out loud had ik dat gevoel. Bij Shape of you niet. Bij Castle on the hill en I see fire had ik het ook.”

Hoe hij zo’n nummer tot leven wekt, krijgen de kijkers van Jinek ook te zien in een exclusieve video waar Sheeran met twee vrienden werkt aan Galway Girl. Jinek is enthousiast, Sheeran zelf wat minder: „Het voelt vet ongemakkelijk om dat te bekijken.” De zanger is duidelijk een perfectionist en vindt de beelden van het ruwe product niet geweldig. „Maar het motto tijdens zulke dagen is: durf te falen”, lacht de Brit.

Frustratie over coronamaatregelen

Ondanks zijn grote liefde voor het schrijven, zegt Sheeran het optreden toch te missen. „Ik mis die interactie. De meeste industrieën konden vorig jaar al terug naar normaal. De live industrie is een van de laatsten die weer aan de slag kan.” De zanger uit hiermee een lichte frustratie over de coronamaatregelen, die in zijn thuisland Engeland overigens al een stuk minder streng zijn dan hier. Gelukkig kan de zanger bij Jinek zijn hart ophalen en mag hij zijn nieuwste hit Shivers ten gehore brengen aan het publiek. Kijkers zijn dolenthousiast: „Daar staat een wereldster te spelen”, klinkt het onder andere op Twitter. Dat belooft veel goeds voor de wereldtournee van de zanger die voor volgend jaar gepland staat. En nog meer goed nieuws voor fans van Ed Sheeran: vanochtend onthult de zanger in de ochtendshow Jan-Willem Start op! op NPO Radio 2 dat hij in december een kerstlied uit zal brengen met niemand minder dan Elton John. „And it will be fucking great”, aldus de Brit.

 

Eva Jinek brengt boek over succes uit: ‘Mijn liefdesproject’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers enthousiast over Ed Sheeran bij Jinek: ‘Ontwapenend en eerlijk’
Sluiten