Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Binnenland 23 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Weer uren wachten bij Testen voor Toegang? ‘Er zijn extra testlocaties en ruimere openingstijden’

Afgelopen zomer waren de clubs een paar weken open en dat leidde tot enorme drukte en lange wachtrijen bij de testlocaties van Testen voor Toegang. Om een dergelijke situatie vanaf 25 september te voorkomen, zijn er vanaf zaterdag verruimde openingstijden en extra locaties voor Testen voor Toegang.

Dit laat de voorzitter van Stichting Open Nederland (SON) weten.

Verwachte drukte bij Testen voor Toegang

Zaterdag 25 september vervalt de anderhalve meter-maatregel en mogen mensen op vertoon van een coronapas horecagelegenheden, musea, bioscopen en discotheken bezoeken. De coronapas is te verkrijgen met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of met een negatieve test. Om die laatste reden wordt de verwachte drukte bij Testen voor Toegang een stuk groter. Afgelopen zomer waren de clubs tijdelijk open en toen liepen de wachtrijen op verschillende locaties op tot wel anderhalf uur. Om dat dit weekend te voorkomen verhoogt SON, de Stichting achter Testen voor Toegang, vanaf zaterdag de testcapaciteit.

Extra testlocaties en ruimere openingstijden

„Nu Nederland weer wat verder opengaat willen wij ervoor zorgen dat iedereen er straks weer op uit kan”, zegt Pier Eringa, voorzitter van Stichting Open Nederland. „Wij hebben daarom samen met de testaanbieders keihard gewerkt om hierop voorbereid te zijn en zullen alle aangesloten testlocaties in het land hiervoor inzetten.” In totaal zijn dit er 120, waaronder zes XL-testlocaties in Amsterdam, Den Haag, Maastricht, Tilburg, Alkmaar en Groningen. Ook openen er zaterdag testlocaties op de Waddeneilanden. De extra testlocaties moeten ervoor zorgen dat iedereen in Nederland binnen 30 minuten reizen bij een testlocatie kan zijn.

Ook worden op vrijdagen en zaterdagen de openingstijden van testlocaties verruimt, omdat op deze dagen de meeste drukte wordt verwacht. Testresultaten zijn namelijk maar 24 uur geldig en de meeste mensen zullen op vrijdag- of zaterdagavond iets willen ondernemen. Daarom kan er op de komende drie vrijdagen en zaterdagen getest worden van 07.00 uur tot 23.00 uur. Op andere dagen zijn de testlocaties open van 08.00 uur tot 18.00 uur. Met deze verruiming hoopt Testen voor Toegang in het weekend zo’n 430.000 mensen per dag te kunnen testen.

Jongen (12) wil vaccinatie om zieke oma te bezoeken, stapt naar rechter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Weer uren wachten bij Testen voor Toegang? ‘Er zijn extra testlocaties en ruimere openingstijden’
Sluiten