Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 12 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Verdachten moord Peter R. de Vries 18 oktober voor de rechter

Op 18 oktober moeten de twee verdachten van de moord op Peter R. de Vries voor het eerst voor de rechter verschijnen. Dat is de planning op het moment, laat de advocaat van vermeende schutter Delano G. desgevraagd weten. Het zal dan nog niet om een inhoudelijke zitting gaan. Of de zitting in een extra beveiligde rechtbank plaats zal vinden, is nog niet bekend.

Advocaat Ronald van der Horst wil inhoudelijk niets vertellen over de zaak. Van der Horst laat weten dat hij waarschijnlijk pas tijdens de eerste voorbereidende zitting iets namens of over zijn cliënt gaat zeggen. De 21-jarige G. zou De Vries op 6 juli hebben neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam. De Vries was net aanwezig geweest in het programma RTL Boulevard. Hij was op weg naar de parkeergarage om zijn auto te halen.

Verdachten moord op Peter R. de Vries voor de rechter

Vrij snel na de aanslag arresteerde de politie G., een Rotterdammer, en een 35-jarige Poolse medeverdachte uit Maurik. De Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd. De politie reed het tweetal klem op de A4, ter hoogte van de afrit Leidschendam.

Waarom ze Peter R. de Vries neerschoten, is nog niet bekend. Wel houdt men er rekening mee dat het te maken heeft met de rol van De Vries in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Ridouan Taghi, van de mocromaffia, is hoofdverdachte in dat proces. De Vries was sinds vorig jaar adviseur en vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B.

Begin 2018 werd bekend dat B. zich had gemeld als kroongetuige. Toen schoot iemand eerst zijn onschuldige broer Reduan dood, later werd ook zijn advocaat Derk Wiersum vermoord.

Uitvaart

Na de aanslag op Peter R. de Vries verkeerde vrijwel heel het land in een staat van shock. Toen hij even later kwam te overlijden, verzamelden duizenden mensen zich bij Carré om afscheid te nemen van de misdaadjournalist. Na de uitvaart blikte Humberto Tan in talkshow Humberto terug op de dag. Dat deed hij samen met Kees van der Spek en Simon Vuyk (criminoloog en De Vries’ eindredacteur bij zijn misdaadprogramma’s). Laatstgenoemde las een emotionele brief voor.

https://twitter.com/HumbertoRTL/status/1417941447018487814?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1417941447018487814%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fin-het-nieuws%2Fbinnenland%2F2021%2F07%2Fterugblik-uitvaart-peter-r-de-vries-carre-humberto%2F

Lof voor Frédérique bij Humberto, maar kijkers krijgen ‘vreemd gevoel’ bij haar vader

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.