Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 6 aug 2021

Nu ook tweede verdachte in zaak fatale mishandeling Mallorca opgepakt

In de zaak rondom de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca is inmiddels een tweede verdachte opgepakt. Gisteravond arresteerde de politie een 18-jarige jongen uit Hilversum. Het OM verdenkt hem van betrokkenheid bij het dodelijke geweld op 14 juli in El Arenal op Mallorca.

Het gaat bij deze verdachte, net zoals de eerder aangehouden Sanil B., eveneens uit Hilversum, niet om één vechtpartij. De 18-jarige Hilversummer wordt ook aangeklaagd voor poging tot doodslag tijdens de eerdere vechtpartij op de boulevard. Hij wordt maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Ondertussen gaat het onderzoek door en is de politie bezig op basis van nieuwe beelden de rol van andere betrokkenen in beeld te krijgen en hun identiteit te achterhalen.

Eerste aangehouden verdachte, Sanil B., voorgeleid

Vandaag wordt de eerste aangehouden verdachte voorgeleid voor de rechter-commissaris. De 19-jarige B. krijgt dan te horen of hij langer in de cel moet blijven. Mogelijk blijft hij twee weken langer vastzitten. De man is woensdagochtend vroeg opgepakt.

Het OM verdenkt hem van tweemaal poging tot doodslag omdat hij twee slachtoffers op en tegen het hoofd zou hebben geschopt.

Fatale mishandeling Mallorca

De twee verdachten waren met een vriendengroep op vakantie op Mallorca, waar vakantiegangers ruzie met elkaar zochten. De 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen werd toen zo erg toegetakeld, dat hij later aan zijn verwondingen overleed. Die mishandeling gebeurde tijdens de tweede vechtpartij, op de boulevard. Eerder was er ook al ruzie in een horecagelegenheid.

Na de incidenten vertrok de groep, op één persoon na, snel naar Nederland. Een van de jongens bleef achter om de sleutels van het appartement waar de groep verbleef weer in te leveren. Hij werd uiteindelijk opgepakt en verhoord door de Spaanse politie, maar werd daarna vrijgelaten omdat op beelden te zien is dat hij geen grote rol zou hebben gespeeld bij de vechtpartij.

Het Spaanse onderzoek is recent overgedragen aan justitie in Nederland en zij heeft woensdag de eerste verdachte opgepakt. Mogelijk volgen nog meer aanhoudingen. De vader van verdachte Sanil B. zei eerder al dat het verhaal niet zo zwart-wit is als men denkt. Hij zei dat een vriend van Heuvelman juist de confrontatie zocht.

CNN ontslaat werknemers zonder vaccinatie, ‘dit is niet normaal’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nu ook tweede verdachte in zaak fatale mishandeling Mallorca opgepakt
Sluiten