Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 6 aug 2021

Oud-Ajacied Bryan Roy vervolgd om tweet aan Rutte: ‘Headshot krijgtie’

„Headshot krijgtie straks”, is wat oud-Ajacied Bryan Roy reageerde op een tweet van iemand anders. „We helpen Mark met zijn geheugen wat hij moet doen. Aftreden van Rutte”, schreef die andere persoon in april. Vanwege de reactie van Roy, die op zijn minst als bedreiging kan worden gezien, moet hij volgende maand voor de rechter verschijnen.

Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt het nieuws na berichtgeving van Het Parool.

Oud-Ajacied Bryan Roy vervolgd om dreigtweet

De politie heeft Roy vanwege de tweet verhoord, laat het OM weten. Er liep een onderzoek naar de zaak, dat is inmiddels afgerond. In september moet Roy voor de politierechter verschijnen. Hij kwam in zijn loopbaan 32 keer uit voor het Nederlands elftal.

Op sociale media barsten de reacties weer eens los, en die lopen uiteen van steunbetuigingen naar „wie is dat?” en sterke afkeuringen. Anderen vragen zich af waarom juist Bryan Roy vervolgd wordt, terwijl bedreigingen via social media, helaas, veelvuldig voorkomen. Toch is de algemene tendens: „Hoe haal je het in je hoofd?”

 

Dit is niet de eerste keer dat er ophef is rond Bryan Roy. Wie zijn twitterpagina bekijkt, ziet meerdere tweets over dit onderwerp. Zo tweette hij gisteren nog: „Met je poten van kinderen afblijven Hugo de Jonge. Wat een hond is dat zeg.” Begin mei noemde hij de demissionair zorgminister zelfs ‘een nazi’. Daarnaast verspreidt hij vaak tweets die ingaan op complottheorieën.

Nu ook tweede verdachte in zaak fatale mishandeling Mallorca opgepakt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Oud-Ajacied Bryan Roy vervolgd om tweet aan Rutte: ‘Headshot krijgtie’
Sluiten