Kristel van den Bergh
Kristel van den Bergh Binnenland 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoera! Babyolifant geboren in Diergaarde Blijdorp

Hoera, de ooievaar is geweest! Tijd voor beschuit met muisjes in Diergaarde Blijdorp, want er is een babyolifantje geboren. Aziatische olifant Bangka is in de nacht van dinsdag op woensdag bevallen. De baby kwam om 00.03 uur ter wereld en je kan kennismaken via de livestream van de dierentuin.

Moeder-olifant Bangka hield de verzorgers en kijkers van de livestream nog enige tijd in spanning. De verwachting was namelijk dat de bevalling al in de nacht van maandag op dinsdag zou plaatsvinden. De verzorgers stonden afgelopen nacht al klaar voor de bevalling. Aan de hormoonwaardes konden de verzorgers aflezen dat de bevalling op punt van beginnen stond.

Olifanten bloedlijn

Het geslacht van het olifantje is nog niet bekend, en ook de naam laat nog even op zich wachten. Moeder Bangka heeft tot nu toe drie jongen gebaard. Tien jaar geleden kwam Faya ter wereld en vijf jaar geleden Sunjay. Dit is de derde baby van Bangka. Tijdens al deze zwangerschappen werd Bangka bijgestaan door haar moeder, olifant Irma. Er is een heuse bloedlijn ontstaan vanuit Irma.

Diergaarde Blijdorp is coördinator van het Europese fokprogramma en is tot nu toe succesvol. Deze baby is de zestiende olifant die wordt geboren in het dierenpark. Olifanten zijn tussen de 20 en 24 maanden zwanger en het duurt negen jaar voordat de olifant volwassen is. Het duurt ongeveer 2 jaar tot een olifantenjong zelf met de slurf kan drinken, tot die tijd drink het jong met zijn mond.

Bewoner het babyolifantje via de livestream

In het olifantenverblijf is een webcam opgesteld. Via deze link kun je meekijken in het verblijf en met een beetje geluk, een blik werpen op het kersverse olifantenjong. Je kan kiezen tussen de webcam van het buitenverblijf of een van de twee camera’s in het binnenverblijf.

De dierentuinen zijn sowieso nog tot 11 mei gesloten. Als de dierentuinen de deuren mogen openen kun je in Diergaarde Blijdorp het babyolifantje in het echt bewonderen.

Thaise agent reanimeert aangereden olifantje

Olifanten in dierentuin van Warschau krijgen cannabis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hoera! Babyolifant geboren in Diergaarde Blijdorp
Sluiten