Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen | LinkedIn Binnenland 5 apr 2021 / 20:50 uur

Een bijzonder ‘witte’ Pasen, maar wel overlast en schade door winterstorm

We hebben een bijzondere Pasen gehad dit jaar. Je zal namelijk wel hebben gemerkt dat het op veel plekken in Nederland gesneeuwd heeft. Vandaag was het dan ook een van de koudste paasdagen ooit. Naast sneeuwbuien hagelde het ook op veel plaatsen in het land. En vooral aan de kust waren ze daar niet zo blij mee. De winterstorm zorgde voor heel wat overlast en schade.

Zo liepen de veerboothavens in Holwerd en op Schiermonnikoog onder water, waardoor mensen en auto’s met moeite de boot of de kade konden bereiken. Op Schiermonnikoog moesten bussen en auto’s zelfs door het water rijden om bij de boot naar Lauwersoog te komen, schrijft de Leeuwarder Courant. De dienstregeling tussen Harlingen en Terschelling en Vlieland werd aangepast vanwege de wind.

Strandhuisjes kapot door winterstorm

Op het strand tussen Castricum en Wijk aan Zee in Noord-Holland zijn veel strandhuisjes kapot gewaaid. NH Nieuws schrijft dat veel eigenaren van de huisjes voorzorgsmaatregelen hadden genomen, maar dat er toch veel schade is. Het KNMI had code geel afgekondigd vanwege windvlagen tot 120 kilometer per uur.

De storm had ook invloed op sport. Zo werd de voetbalwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen Roda JC en Almere City werd gestaakt vanwege de hevige sneeuwval in Kerkrade.

Volgens Weer.nl blijft het ook morgen nog guur weer met af en toe sneeuw en sterke windstoten, hoewel de wind waarschijnlijk zwakker gaat waaien. Als het dinsdag op woensdagnacht sneeuwt, ontwaken we mogelijk in een witte wereld. Het is ook dan nog flink koud.

In Engeland mogen ze wel weer naar het terras – vanaf volgende week

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Een bijzonder ‘witte’ Pasen, maar wel overlast en schade door winterstorm
Sluiten