Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 28 apr 2021

#BeterschapThierry, want hij ‘is besmet met corona’

Thierry Baudet zou, volgens berichten op Twitter, geveld zijn door het coronavirus. Echt bewijs is er niet, en sterker nog: het is waarschijnlijk nep. Baudet zelf heeft er in ieder geval nog met geen woord over gerept. Maar Twitter smult er in ieder geval van, en onder #BeterschapThierry plaatsen mensen ‘sympathieke’ boodschappen voor de FvD-leider.

Er is zelfs een tweet geplaatst van een gesprek tussen ‘Baudet’ en iemand aan wie hij zijn positieve resultaat vertelt. Nogmaals: of dat echt Baudet is, is niet zeker. Een nepgesprek is zo gemaakt. In het gesprek vertelt iemand onder de naam van Baudet dat hij positief is getest. „Wou geen gekloot krijgen in de tk (Tweede Kamer, red.) dus moest wel.” De andere persoon zegt dat hij uit het bron- en contactonderzoek van de GGD gehouden wil worden, waarop ‘Baudet’ „spreekt voor zich” antwoordt.

Tot slot zegt de persoon morgen weer op kantoor te zijn, „even een pruik op en gaan”.

#BeterschapThierry

Meer aanleiding dan dit hoef je Twitter niet te geven om los te gaan. „Het staat hier dus het is waar”, vinden veel mensen dan ook. „Ik lees op Twitter dat Thierry Baudet Corona heeft, dus het moet wel waar zijn. (Factcheck niet nodig natuurlijk)”, schrijft een ander. En of het nou waar is of niet, iemand vindt #BeterschapThierry „ook een goede wens wanneer hij lichamelijk gezond is”.

Jelmer wijst erop dat ook hij dus niet weet of het echt waar is dat Baudet corona heeft: „Maar dat boeit hem ook nooit.”

Zelfs Gerri Baudet, de ‘broer’ van Thierry Baudet, is van de partij: „Lieve broer ook ben ik het niet altijd met je eens, ik hoop dat je snel beter wordt.” Gerri is een typetje van Arjen Lubach, en presenteerde in Zondag met Lubach het GVD-journaal.

Baudet besmet?

Begin april was er al gedoe rondom coronabesmettingen in de Tweede Kamer. Toen liep ex-verkenner Kajsa Ollongren met de beroemde notities onder haar arm naar de auto, toen ze de uitslag kreeg. Daarop moesten alle fractievoorzitters in quarantaine, omdat ze met haar in gesprek waren geweest. Destijds peinsde Baudet daar niet over. Volgens zijn woordvoerster „omdat hij niet gelooft in het gevaar van corona”. Bovendien zijn de PCR-tests volgens Baudet onbetrouwbaar.

Er is nu al bijna een maand verstreken sinds Ollongren positief testte, dus van haar zal Baudet het niet hebben. En gisteren, tijdens Koningsdag, gooide de FvD-leider er ook nog een tweet uit: „Trots op iedereen die vandaag heeft staan feesten!” Iemand reageert: „Geveld door de killergriep en dan dit zeggen?”

Politie en ME ontruimen Vondelpark na drukte; ME voert charges uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
#BeterschapThierry, want hij ‘is besmet met corona’
Sluiten