Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 9 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Quiz: wat weet jij na een half jaar van de corona-app?

De corona-app bestaat een half jaar. Vandaag hadden 4,7 miljoen Nederlanders hem gedownload op de smartphone. Tijd voor een quiz na die zes maanden. Wat weet jij van de corona-app?

De weg naar de app was lang. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) had in april vorig jaar aangekondigd dat hij een app wilde gebruiken om te helpen bij de aanpak van de corona-uitbraak. Zeven bedrijven kwamen met voorstellen, die tijdens een openbare sessie onder de loep werden genomen. Op de apps kwam veel kritiek en daarom ging het ministerie terug naar de tekentafel.

De corona-app kon uiteindelijk op 10 oktober worden gebruikt.

  • Heb jij de corona-app eigenlijk?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Corona-app waarschuwt

Met de corona-app kunnen mensen gewaarschuwd worden wanneer ze onlangs in de buurt zijn geweest bij iemand die positief is getest op het coronavirus. Sinds half augustus is de corona-app getest. Het kabinet wilde de app voor 1 september in heel Nederland invoeren, maar het lukte niet om de bijbehorende wet op tijd door de Tweede en de Eerste Kamer te krijgen. Andere landen maken al langer gebruik van apps om mensen te waarschuwen voor het risico op besmetting.

Speel de quiz

Wil je eens uitvissen wat je eigenlijk van de corona-app weet? Speel dan hieronder de quiz met tien vragen. Als je alle vragen hebt beantwoord, krijg je automatisch in beeld welke je goed had. Bij fout gegeven antwoorden zie je welke de juiste is.

Valt je kennis je een beetje tegen en wil je meer weten? Lees dan hier alle informatie die de Rijksoverheid over de app heeft verzameld.

Voetbal en hockey willen versoepelingen sport: ‘Wél op terras zitten?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.