Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen | LinkedIn Binnenland 13 mrt 2021 / 17:45 uur

Baudet zegt live interview met EenVandaag last-minute af

Forum voor Democratie-lijsttrekker Thierry Baudet en tv-programma’s? Dat zijn niet zulke goede vrienden. Ook vandaag blijkt dat weer, nu Baudet enkele uren van tevoren zijn interview bij actualiteitenprogramma EenVandaag heeft afgezegd. Dat meldt het programma op de website. Als reden geeft een woordvoerder van de partij het voorval van afgelopen week in de talkshow Jinek.

Cabaretier Martijn Koning hield bij Jinek een ‘roast’, en maakte daarbij onder meer grappen over de Joodse afkomst van Baudets verloofde. Daar was de FVD-leider niet blij mee, dus verliet hij voortijdig de uitzending.

Martijn Koning heeft geen spijt van roast: ‘Wilde Baudet raken’

Debat met lijsttrekkers grootste partijen

Maandag is er bij EenVandaag een debat te zien tussen de lijsttrekkers van de zes grootste partijen. Maar, vond het programma, ook leiders van kleine partijen verdienen wat aandacht. En Baudet is daar één van. Die leiders waren uitgenodigd voor een interview in de dagen voor het debat, maar de FvD-lijsttrekker ziet daar dus nu van af.

Een woordvoerder van de partij zegt dat Baudet na de uitzending van Jinek geen behoefte meer heeft aan „dit soort programma’s”, meldt EenVandaag. Ook heeft een optreden van Baudet gevolgen voor zijn veiligheid, redeneert de woordvoerder.

Afzegging Baudet ‘enorm teleurstellend’

Hoofdredacteur René van Brakel vindt de afzegging „enorm teleurstellend” en „treurig”. Hij merkt op dat „EenVandaag een actualiteitenprogramma is, geen talkshow. Ook is er geen column van een cabaretier of een andere politicus met wie hij in debat hoeft”.

„Met het EenVandaag Opiniepanel hebben we onderzoek gedaan onder kiezers en geven we weer hoe zijn achterban, en alle kiezers, denken over de standpunten van Forum voor Democratie en het optreden van Thierry Baudet.”

Dat lijsttrekkers interview in de campagnetijd weigeren, gebeurt wel vaker. Zowel PVV-voorman Geert Wilders als DENK-leider Farid Azarkan zegden een gepland interview bij Nieuwsuur af. Wilders zei te druk te zijn met de voorbereiding van een debat, Azarkan zei oververmoeid te zijn.

EenVandaag is vanavond om 18.15 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

RIVM 6446 nieuwe besmettingen, hoogste aantal in twee maanden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Baudet zegt live interview met EenVandaag last-minute af
Sluiten