Metro
Metro Binnenland 13 mrt 2021 / 16:40 uur

RIVM 6446 nieuwe besmettingen, hoogste aantal in twee maanden

Het RIVM meldt vandaag het hoogste aantal besmettingen in twee maanden. Tot vanmorgen 10.00 uur werden er 6446 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 405 meer dan gisteren. Gemiddeld werden er 5121 positieve tests gemeld de afgelopen week.

Het aantal positieve tests was de afgelopen tijd stabiel rond de 4500 per dag, maar sinds een paar dagen zit er weer een stijgende lijn in. In de afgelopen zeven dagen kreeg het RIVM 35.849 meldingen van nieuwe gevallen.

Rotterdam telde het afgelopen etmaal 289 nieuwe gevallen. In Amsterdam werden 223 besmettingen vastgesteld en in Den Haag kregen 140 inwoners te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen. In Utrecht werden 98 positieve tests geregistreerd en in Alkmaar 89. Van de veiligheidsregio’s hadden Rotterdam-Rijnmond (672), Noord-Holland-Noord (540), Utrecht (492), Midden- en West-Brabant (323) en Haaglanden (317) de meeste nieuwe gevallen.

Besmettingen
Het aantal besmettingen loopt weer op. Afbeelding: RIVM

Aantal doden neemt af

Maar het aantal sterfgevallen daalt wel verder. In het afgelopen etmaal werd het overlijden van 22 coronapatiënten gemeld en dat zijn er weer vijf minder dan gisteren, toen het laagste aantal sinds 16 oktober werd geteld. In de afgelopen zeven dagen werden 244 er sterfgevallen genoteerd, wat gemiddeld neerkomt op bijna 35 per dag. Aan het begin van de vaccinatiecampagne in januari kwamen er gemiddeld ongeveer 100 meldingen van sterfgevallen per dag.

coronadoden rivm
Het aantal doden neemt af. Afbeelding: RIVM

Aantal ziekenhuis opnames neemt af

Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt af. Er liggen nu 1875 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 554 op het intensive care. Gisteren lagen er nog 1910 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 576 op de intensive care.

Sinds het begin van de uitbraak, ruim een jaar geleden, zijn ruim 1,1 miljoen Nederlanders positief getest en van meer dan 16.000 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
RIVM 6446 nieuwe besmettingen, hoogste aantal in twee maanden
Sluiten