Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 30 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Omtzigt reageert op vele bloemen en gaat morgen gewoon naar Den Haag

Het ging afgelopen week niet goed met CDA-politicus Pieter Omtzigt. In zijn huis in Enschede was hij even voor niemand bereikbaar. Toch wisten heel veel mensen hem te vinden met bloemen en kaarten die ze naar hem stuurden. Vandaag reageert hij op Twitter op alle ophef en op alle bloemen en mét een heel bijzondere mondkap.

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft in ‘een draadje’ op Twitter voor het eerst gereageerd op alle ophef van de afgelopen dagen. Hij zegt morgen aanwezig te zijn bij de installatie van de nieuwe Tweede Kamer. „Dat blijft een eer en een voorrecht. Daarmee doe ik recht aan de 342.472 mensen die mij dit mandaat hebben toevertrouwd.”

‘Functie Kamerlid’ van Pieter Omtzigt

„Functie Kamerlid dus”, grapt de politicus vervolgens op Twitter, met het woord ‘elders’ doorgestreept. Hiermee refereert hij aan de ‘functie elders’ die inmiddels ex-verkenners Ollongren en Jorritsma op hun gefotografeerde notitie hadden staan (en waarvoor de ‘diepgevoelde excuses’ hebben aangeboden).

„Dank voor de overweldigende steun die ik heb ervaren de afgelopen dagen. Kan niet ontkennen dat het soms zelfs iets ongemakkelijk voelde, maar ik waardeer het zeer”, schrijft het bekende Kamerlid verder op Twitter. Hij deelt een foto van een bos bloemen, een van de vele, véle boeketten die hij ontving. „Pieter Omtzigt kan een eigen bloemenwinkel beginnen”, vertelde een medewerker van een bloemenwinkel afgelopen week nog.

Omtzigt vervolgt: „Vergeet niet, ik zit er niet voor mijn eigen kiezers of voor het CDA. Artikel 50 van de Grondwet is kraakhelder. De Staten-Generaal vertegenwoordigen het gehele Nederlandse volk. Volksvertegenwoordiger is het hoogste ambt dat we kennen in dit land.” Hij deelt er een foto bij van een opvallende Tweede Kamer-mondkap, made in Twente, en weer met het streepje door elders.

„Heeft iemand die voor u gemaakt?”, vraagt iemand zich af. „Hij is in elk geval supertreffend! Veel succes. Uw boek ligt ter inspiratie bij mij op de salontafel.”

Toch is Omtzigt nog niet de oude, vertelt hij ook in z’n uitgebreide post op Twitter. „Zoals eerder gezegd kost het herstel mij langer dan ik zelf gehoopt, gewild of verwacht had. Daarom ben ik, afgezien van de installatie morgen, nog afwezig en blijf ik meer rust in acht nemen. Dat gaat me niet heel gemakkelijk af, moet ik toegeven.”

 

Reacties Twitter

Veel mensen reageren vol lof en met spierbal-emoji’s op hun favoriete politicus. „Hulde!” en „held”, schrijven mensen kort en bondig. „De Omtzigtman is terug!”, roept iemand het uit. „Bijkans de enige volksvertegenwoordiger die nog weet hoe een parlementaire democratie hoort te werken, is er morgen gewoon bij. En dat is heel goed nieuws voor het debat.”

Er zijn meer positieve stemmen. „Geweldig. Blijf zo doorgaan en laat je door niemand wegjagen. Jij bent een van de weinige die het werk doen waarvoor je in de kamer zit. De meeste zitten er voor de poen.” Ook mensen die niet op hem gestemd hebben, wensen hem het beste toe. „Dank, meneer Omtzigt. Ik heb weliswaar niet op u gestemd, maar u heeft zeker mijn volledige steun en vertrouwen als 2e kamerlid! Hopelijk dat alle steun uw herstel zal bespoedigen!”

Ook zijn er tips en adviezen van ervaringsdeskundigen.

Mexicaanse krijgt resten broer in twee vuilniszakken terug van justitie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Omtzigt reageert op vele bloemen en gaat morgen gewoon naar Den Haag
Sluiten