Iris Hermans
Iris Hermans Opvallend 30 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Mexicaanse krijgt resten broer in twee vuilniszakken terug van justitie

In sommige gevallen zou je willen dat je nog een stukje van je dierbare terug zou kunnen krijgen. Al is een vuilniszak vol met stukken weer een heel ander verhaal. Het gebeurde in Mexico, waar de resten van een man in een vuilniszak werden overgedragen aan de familie.

De Mexicaanse autoriteiten hebben twee justitiefunctionarissen in de oostelijke staat Veracruz ontslagen omdat ze de stoffelijke resten van een vermiste man in zwarte vuilniszakken aan zijn zus hadden teruggegeven.

Foto van de vuilniszakken

Op de foto die circuleert op Twitter, zit ze op een houten bankje met een mondkap op. Naast haar twee dichtgeknoopte vuilniszakken. De foto is ietwat vervaagd, maar de verslagenheid is van haar gezicht en uit haar lichaamshouding af te lezen. „Mexico in een foto”, staat bij de foto te lezen.

Resten van Mexicaanse Eladio

Familieleden reageerden met ontzetting op de wijze waarop is omgesprongen met de overblijfselen van de 30-jarige Eladio Aguirre Chable en noemden die „wreed, onmenselijk en vernederend”. Ook op social media weten mensen niet wat ze horen. „Dit geloof je toch niet… Absoluut mensonterend.” En: „Wat verschrikkelijk… Die arme vrouw.” Al zijn er ook Mexicanen die het realistisch relativeren. „Dit is Mexico.”

Er is een onderzoek gestart naar de vraag of de ambtenaren de wet hebben overtreden, zei Veracruz procureur-generaal Veronica Hernandez in een video die op sociale media werd gepubliceerd.

Lichaam slachtoffer

Chable, wiens lichaam vrijdag werd gevonden, verdween op 21 april 2020 in Veracruz. Hij had zijn ouders bezocht vanuit de Caribische badplaats Cancún, waar hij werkte.

De oostelijke Mexicaanse staat is al jaren het toneel van een dodelijke oorlog tussen rivaliserende drugskartels. Sinds de regering in 2006 het leger heeft ingezet in de oorlog met de drugskartels in het land zijn ongeveer 300.000 mensen omgekomen en worden meer dan 80.000 Mexicanen vermist en het einde lijkt nog lang niet in zicht.

Kookfilmpjes op YouTube verraden voortvluchtige cocaïne-maffioos

Politie onderzoekt ‘harde knal en rook’ bij de nu beschadigde Mieraskerk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mexicaanse krijgt resten broer in twee vuilniszakken terug van justitie
Sluiten