Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 16 jan 2021

Omroep ZWART neemt afstand van ‘EO-incident’ Akwasi

Omroep ZWART heeft afstand genomen van het ‘EO-incident’, waarbij medeoprichter Akwasi tijdens een interview wegliep en twee laptops meenam. „Wat er is gebeurd, is absoluut niet in lijn met de koers en missie van de nieuwe omroep”, zo staat in een statement dat Omroep Zwart vandaag deelde.

Tijdens een interview met het Radio 1-programma Dit is de Dag liep de rapper weg omdat hij niet wilde praten over zijn veelbesproken speech op de Dam. Ook dwong hij de makers van het programma om de opnames te wissen.

Journalistieke waarden

Omroep ZWART kreeg naar aanleiding van de gebeurtenissen veel vragen over de journalistieke waarden en het belang van een vrije pers. „En dat kunnen we ons goed voorstellen”, zo staat in de verklaring. „Laat er vooral geen misverstand over bestaan: wij veroordelen wat er tijdens dat interview is gebeurd. Persvrijheid, de vrijheid van meningsuiting en respect voor het journalistieke vak zijn wat ons betreft cruciaal en staan nooit ter discussie.”

Verbindende omroep

„Wat er tijdens het interview is voorgevallen, is absoluut niet in lijn met de koers en missie van Omroep ZWART. We vervolgen onze ambitie om de meest verbindende omroep van Nederland te worden. Waar iedereen wordt gezien, en iedereen wordt gehoord.”

Akwasi liet vorige week via Twitter weten zich na het incident te beraden op zijn positie. „Mijn reactie is niet goed te praten. Ik ga bij mezelf te rade hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat mijn rol binnen Omroep Zwart zal zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Omroep ZWART neemt afstand van ‘EO-incident’ Akwasi
Sluiten