Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 9 jan 2021

Akwasi beraadt zich op rol binnen omroep ZWART na ophef

Rapper Akwasi beraadt zich op zijn rol binnen omroep ZWART. Dat zegt hij na de ophef die ontstond nadat bekend was geworden dat hij een radio-interview met het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag had afgebroken.

Akwasi wilde het niet over zijn veelbesproken speech op de Dam van vorig jaar juni hebben. Hij pakte de laptops van de makers van het radioprogramma af en dwong ze de opname van het gesprek te wissen.

„Mijn reactie na het misgelopen interview met de EO is niet goed te praten”, zegt Akwasi in een korte reactie. „Ik ga bij mezelf te rade hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat mijn rol binnen Omroep ZWART zal zijn. Voorlopig zal ik zwijgen.”

57.000 leden

Omroep ZWART werd eind september door initiatiefnemers Akwasi en Gianni Grot gelanceerd om voor meer diversiteit en kleur op de Nederlandse televisie te zorgen. De omroep heeft inmiddels ruim 57.000 leden aan zich weten te binden en probeert daarmee toegalaten te worden tot het omroepbestel.

Akwasi heeft afgelopen week schriftelijk en mondeling excuses aangeboden aan de makers van Dit is de Dag. De muzikant wist dat in het interview ook de Black Lives Matter-demonstratie aan bod zou komen op voorwaarde dat het niet ‘tergend lang’ zou zijn. Toen het moment uiteindelijk werd besproken, kapte Akwasi na enkele vragen over de speech het interview af en trok de stekkers uit de laptop van de technicus. Zo kwam er geen antwoord op de vraag of hij de woorden over het ‘trappen van zwarte piet’ had voorbereid.

Lees ook: Paus noemt verzet tegen coronavaccin ‘suïcidale ontkenning’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Akwasi beraadt zich op rol binnen omroep ZWART na ophef
Sluiten