Metro
Metro Binnenland 24 dec 2020 / 13:45 uur

Diederik Ebbinge: ‘Nooit schaamde ik mij zo diep voor een regering’

Cabaretier Diederik Ebbinge heeft vandaag opvallend hard uitgehaald naar de regering. „Even wat anders. Nooit schaamde ik mij zo diep voor een regering dan bij de Moriadeal en de stuitende onverschilligheid die daarop volgde”, foetert de Luizenmoeder-acteur.

„Oh ja, inmiddels is er een rattenplaag in Moria 2 uitgebroken. Babies worden ‘s nachts gebeten. #SOSMoria #500kinderen.” De afgelopen dagen uiten veel mensen op social media kritiek op de manier waarop de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie omgaat met de Moria-situatie.

Honderd kwetsbare vluchtelingen

Na een brand in vluchtelingenkamp Moria, begin september, besloot het kabinet onder druk van de Tweede Kamer honderd kwetsbare vluchtelingen op te nemen. Dit aantal ging wel af van een eerder toegezegd aantal dat Nederland al op zou nemen.

Half december arriveerde de helft van de honderd vluchtelingen uit Griekenland in Nederland. Dat zijn voor een deel vluchtelingen die wel in Moria zaten, maar niet tijdens de grote brand.

De afgelopen weken is de situatie in het vluchtelingenkamp op Lesbos nog schrijnender geworden vanwege de kou en de regen. In Moria zitten al maanden meer dan 12.000 mensen vast, onder wie veel kinderen.

Ook Claudia de Breij, Dolf Jansen en andere BN’ers plaatsten donderdag tweets met als hashtag #SOSMoria.

Lees ook: Dit zijn de leukste, grappigste of mooiste kersttradities van andere landen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Diederik Ebbinge: ‘Nooit schaamde ik mij zo diep voor een regering’
Sluiten