Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 12 nov 2020

Dit vindt Metro van de André Hazes Burger, de L’André

André Hazes heeft vandaag zijn eigen burger gelanceerd. Nou, die wilden we wel even proeven.

Om met de deur in huis te vallen: nooit eerder heeft de verslaggever, Erik Jonk in dit geval, zo’n peperdure burger naar binnen gewerkt. En hij beschouwt zichzelf best als een burger(prijzen)kenner.

Brasserie Cannibale Royale maakt deze exclusieve burger die de naam L’André heeft gekregen. En tja, die vind je in Amsterdam, met vier vestigingen in de hoofdstad. Wie zo’n L’Andreetje wil bestellen moet dus niet in Veendam wonen of – pak ‘m beet – Zwalk, dat we opeens kennen van het Sinterklaasjournaal.

Blijkbaar is deze burger dus speciaal voor Amsterdammers bedacht. Over uitbreiding naar andere delen van het land wordt op dit moment nog niet gerept.

Handig, zo’n André Hazes

Reuzehandig natuurlijk om met zo’n bekende naam als deze zanger heeft, je waren aan te prijzen. Die kun je bovendien prima inzetten voor een promo-filmpje.

André Hazes en Thuis

Wat André betreft zit er meer achter de burger, het is namelijk een mooi vervolg op zijn onlangs uitgebrachte album Thuis. Hazes zegt: „Het succes van mijn album Thuis doet me heel veel. Extra bijzonder is het daarom dat ik hier in deze tijden een creatief vervolg aan kan geven met mijn eigen ontwikkelde perfecte maaltijd voor thuis. Zeker in een jaar waarin voor veel mensen geldt dat ze veel meer thuis zijn dan voorheen.” Metro zegt: „Slimme marketingtaal, maar je hoort het hem never nooit zeggen.”

Hij brengt de L’André ook uit ‘omdat dit een jaar is waarin we noodgewongen meer dan ooit thuis zijn én dineren’. Hartstikke aardig natuurlijk. Maar dat hij – zo zegt een persbericht – ‘nauw heeft samengewerkt met de keukenbrigade van Cannibale Royale’, dat gaat er bij Metro niet zo in. De verslaggever kent vrolijke Hazes langer dan vandaag. Die zegt tegen de hamburgerbakker: „Bedenk es effe de beste burger die er is, pik. Ik vertrouw op je. Mazzel!”

Een foto van de burger van André Hazes die op een houten plankje werd bezorgd
Er kwam een heel feest aan de verslaggeversdeur. Foto: Metro

Een heel feest aan de deur

Goed en hoe dan ook: de L’André – die je alleen via Thuisbezorgd.nl kunt bestellen (de link naar Cannibale Royale vind je dan hier) – is keurig op tijd aan de Metro-deur bezorgd. Twee jonge bezorgers nemen de moeite ook twee trappen omhoog te komen. Beetje tegen de huidige Thuisbezorgd-regels in tegenwoordig, maar hartstikke lief. Ze overhandigen me een heel feest, inclusief plankje om hem te verorberen, persoonlijke kaart van Hazes, servet en reinigingsdoekje, en wensen me smakelijk eten.

Op de persfoto zit de L’André er zo uit:

Een foto van de hamburger van André Hazes

Klopt dat? Ja, da’s absoluut geen flauwekul. Echter, dit hapje is 12,50 euro. 12,50! Da’s de duurste burger die ooit in de verslaggeversmond verdween.

Toegegeven, een normale burger is het bepaald niet. Het is meer een broodje kip met een heleboel dingetjes, maakt verder niet uit. Het gaat daarbij om – let U op, schrijft U even mee – een burger van buttermilk chicken. De ‘heleboel dingetjes’ bestaan uit een broodje met gezonde zaadjes, tomaat, knapperige bacon (heerlijk), Surinaams zuur en gerookte pepermosterd-mayo (ook heerlijk).

Een foto van een persoonlijk kaartje met eet smakelijk van André Hazes
Het persoonlijke kaartje van André Hazes.

Lauwe André Hazes

Echter en helaas, de L’André ging er tegen heug en meug in. Het frituurwerk was tijdens de rit Cannibale – thuisadres verslaggever namelijk totaal lauw geworden. In een restaurant zou je ‘m teruggeven.

En die 12,50 euro… Volgens de bestelsite van Thuisbezorgd wordt deze pittige burger ‘ongetwijfeld een nummer 1-hit’. Zou kunnen, maar dan is het te hopen dat elke besteller er zo’n mooi plankje bij krijgt. En dat dat niet alleen een lief gebaar naar de verslaggever was.

Lees ook: André Hazes over zijn nieuwe album Thuis: ‘Een soort kutfilm die goed afloopt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit vindt Metro van de André Hazes Burger, de L’André
Sluiten