Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Entertainment 9 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Roxeanne Hazes openhartig over depressie: ‘Lag op de grond van de douche te huilen’

Door een postnatale depressie en alle familieperikelen ging het een tijdlang niet goed met Roxeanne Hazes. Maar de zangeres heeft weer de wind mee, vertelt ze in een interview met &C.

Er ligt niet alleen een nieuw album in de schappen, de zangeres voelt zich ook goed. „Iets wat ik de afgelopen jaren heb geleerd: het leven is soms prachtig en soms verschrikkelijk. En daartussenin is het heel normaal”, vertelt ze tegen het blad. „Ik kan oprechter genieten van de mooie momenten, waardoor ik op de moeilijke momenten weet: het wordt wel weer prachtig, of in ieder geval normaal. Een kutdag is nog geen kutleven.”

Roxeanne Hazes had postnatale depressie

Jaren geleden zag het leven er voor Hazes anders uit. De zangeres had een heftige postnatale depressie na de geboorte van haar zoon Fender. „Ik voelde me een gefaalde moeder, ik dacht dat ik er niks van bakte omdat ik niet aan het perfecte plaatje voldeed. Maar dat drukte ik allemaal weg. Ik ging veel te snel weer aan het werk, de studio in. Ik was bang dat ik anders vergeten zou worden.”

Niemand had iets door, behalve haar partner Erik. „Hij heeft mij echt op mijn diepst gezien. Dat ik op de grond van de douche lag te huilen en zei: ‘Ik kan niet meer, ik wil niet meer.’ Maar hij wist natuurlijk ook niet meteen dat het een depressie was.”

Ze was destijds zo moe dat ze ging hallucineren. „Ik maakte Erik wakker en zei: ‘Schat, kijk nou! Wist jij dat hij dit kon?’ Dus Erik: ‘Dat hij wat kon?’ ‘Dat hij kan zweven!’ Toen zei Erik: ‘Jij moet nú gaan slapen.’” Een paar weken later moest ook Erik eraan geloven. Hazes werd wakker toen haar verloofde zijn telefoon in zijn navel probeerde te stoppen. „Ik zeg: ‘Schat, wat ben je aan het doen?’ Hij: ‘Ik probeer m’n
telefoon op te laden.’”

Dat de Hazes-familie altijd omgeven lijkt te worden door drama, hielp niet mee. „Ondertussen speelde er ook bizar veel binnen mijn familie. Daar wil ik verder niet over uitwijden, maar dat ik me rot voelde was dus niet alleen door die depressie. Ik denk dat die depressie ongeveer anderhalf jaar heeft geduurd.”

Het keerpunt was de coronaperiode. „Dat klinkt gek, want voor veel mensen was die tijd verschrikkelijk, maar heel eerlijk: mij kwam die rust wel goed uit. Ik ging in therapie, dat hielp enorm. Nog steeds trouwens, ik ga nog iedere week.”

‘Werd gepest met mijn vader’

Ze zegt altijd een ‘verloren meisje’ te zijn geweest. „Ik zat op een heel christelijke basisschool. Dat mijn vader een volkszanger was, vonden die andere kids heel raar. En hij was natuurlijk ook behoorlijk vaak in het nieuws omdat hij weer een drankje te veel ophad. Dat was thuis natuurlijk al niet fijn, maar op school werd ik daar ook mee gepest, riepen ze: ‘Je vader is een alcoholist.’”

Toch koestert Hazes warme herinneringen aan haar vader. „Wij hadden een megagoede band, maar hij overleed toen ik elf was. Ik heb niet veel herinneringen aan hem, maar de herinneringen díé ik heb zijn voornamelijk goed.”

Evi Hanssen maakt gehakt van Nederlandse lunch in De Slimste Mens: ‘Een broodje met plastic folie’

Benjamin is helemaal klaar met Joshua in Winter Vol Liefde: ‘Je bent dominant en manipulatief’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties