Metro
Metro Binnenland 5 nov 2020 / 18:12 uur

Cameraploeg PowNed belaagd door leerling Rotterdamse school: ‘Dieptriest!’

Een cameraploeg van PowNed is vandaag tijdens opnames bij het Emmauscollege in Rotterdam belaagd door een leerling. De cameraman raakte daarbij lichtgewond, zegt omroepbaas Dominique Weesie.

De ploeg was naar de school gegaan om een item te draaien over de docent die bedreigd werd omdat hij een spotprent in een van de klaslokalen had opgehangen. De jongen wilde niet gefilmd worden en besloot daarom de verslaggevers aan te vallen.

Aangifte PowNed

Eerst gaf hij de cameraman na wat geduw een klap in het gezicht en later probeerde hij ook te schoppen. De verslaggever stak daarbij zijn hand uit om de schop af te weren. Het slachtoffer liep daarbij kneuzingen in zijn hand op, zo bleek na een bezoek in het ziekenhuis. Op verzoek van de politie en ook de vader van de jongen gaat PowNed aangifte doen.

Dominique Weesie zegt zich zorgen te maken over hoe er met de pers om wordt gegaan. Zijn verslaggevers werden al vaker belaagd. „Het wordt een stuk ruwer op straat. Het is de laatste tijd schering en inslag”, zegt hij. De omroepbaas zet zelfs al meerdere keren per maand beveiligers in.

Lees ook: Geëmotioneerde Fred van Leer: ‘Ik heb mezelf iets aangedaan’ en buurman, ‘bedankt’

‘Dieptriest’

Ook Thomas Bruning, algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, is geschrokken. „Dieptriest, dit. Deze scholieren hebben veel te leren. Les 1: van de pers blijf je af”, schrijft hij op Twitter. Daarna vult hij aan: „En dan vergeet ik nog even de basisles: bedreig je leraar niet, die je iets uitlegt over democratie en persvrijheid.”

‘Oppakken en aanpakken’

De aanval van de leerling maakt van alles los op Twitter. „Waar gaat dit heen?”, vraagt VVD-politica Dilan Yesilgöz zich hardop af. „Grapperhaus, deze terroristen moeten NU van onze straten af. Oppakken en aanpakken!”

Iemand wijst hierna naar PowNed. „Ze zullen wel een en ander hebben uitgelokt.” Waarna een ander vraagt: „Dus het was niet gebeurd als staatszender NPO daar had gestaan?” Het doet iemand denken aan de moord op Theo van Gogh. „Doet me weer denken aan de mensen die zeiden na de slachting van Theo van Gogh, 16 jaar geleden, dat hij er met zijn kritische columns om gevraagd had.”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Cameraploeg PowNed belaagd door leerling Rotterdamse school: ‘Dieptriest!’
Sluiten