Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Opvallend 5 nov 2020 / 18:59 uur

Gratis nacho’s voor het hele dorp: ‘Ik hoop dat iedereen binnenblijft’

Het hele Brabantse dorp Westerhoven zit vanavond aan de nacho’s met dip. Een idee van ondernemers Willem Neutkens en Bart Theuws, die besloten alle inwoners te trakteren op de Mexicaanse snack. „Een hart onder de riem voor iedereen, maar wel met een boodschap.”

Ondernemers én nacholiefhebbers Willem en Bart balen flink, nu ze niet met hun kraam ‘Willy Nacho’ op festivals kunnen staan. „Normaal staan we op 150 festivals per jaar, van Tomorrowland tot Pinkpop”, vertelt Willem. „In die sector worden we dus hard getroffen.” Daarnaast hebben de compagnons twee horecazaken in Westerhoven, een dorp met iets meer dan 2000 inwoners. „Ook dat ligt nu volledig stil. We bleven dus met enorm veel voedsel zitten.”

Voor alle huishoudens nacho’s

Waar Willem en Bart in de eerste gedeeltelijke lockdown nog de voedselbanken voorzagen van hun (nacho-)voorraden, bedachten ze nu een ander idee: de kilo’s ‘verloren’ nachochips („met wat lekkere sauzen”) uitdelen aan alle inwoners van het dorp. „We hebben de afgelopen dagen 940 pakketjes gemaakt, voor ieder huishouden één. We willen de inwoners van Westerhoven daarmee steunen.”

Gratis nacho's voor het hele dorp: 'Ik hoop dat iedereen binnenblijft'
Achttien medewerkers maakten de Mexicaanse pakketjes. Foto: Eigen foto.

Maar ze hebben ook een onderliggende boodschap: „Blijf alsjeblieft binnen, zodat wij snel weer open kunnen en onze mensen aan het werk”. „In totaal hebben we 200 mensen in dienst, waaronder veel studenten.” Zij kunnen allemaal in dienst blijven, ook al rekenen de mannen er al niet meer op dat ze dit jaar aan de bak kunnen. „We richten ons nu volledig op het nieuwe jaar. En als iedereen zich nu aan de maatregelen houdt, kunnen we hopelijk snel weer aan de slag.”

Blij en verrast

Gisteren zijn zo’n achttien medewerkers en de ondernemers de straat op gegaan om de pakketjes uit te delen. „Het was een heerlijke zonnige dag, en erg leuk om iedereen te verrassen”, zegt hij vrolijk. Bij iedereen werd aangebeld, en bijna overal werd open gedaan. „Dat was een goed teken. En zojuist zijn we bij de laatste adresjes langs gegaan.”

Gratis nacho's voor het hele dorp: 'Ik hoop dat iedereen binnenblijft'
Met bolderkarren werden de pakketjes vandaag en gisteren uitgedeeld aan alle inwoners in Westerhoven. Foto: Eigen foto.

Het doet Willem goed dat iedereen de nachochips, dip- en pastasaus kan waarderen. „Iedereen is blij verrast en waardeert het enorm. Het is mooi om op deze manier iets terug te kunnen doen.”

En dan natuurlijk de hamvraag: hoe maak je thuis de lekkerste nacho’s? „Met die van Willy natuurlijk!”, lacht hij. Een lekkere cheesedip is wat hem een must. „En uiteraard wat gehakt erdoorheen, eventueel vegetarisch. Of pulled pork, dat is ook lekker. En tot slot nog even kort aftoppen in de oven.”

Lees ook: Til je nacho’s naar een hoger level: vier tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gratis nacho’s voor het hele dorp: ‘Ik hoop dat iedereen binnenblijft’
Sluiten