Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 28 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Rob Jetten niet gediend van bezoek boeren met voedselpakketten

D66-leider Rob Jetten werd gisteravond thuis bezocht door vijf leden van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF), maar hij is daar niet erg blij mee. De boeren kwamen de politicus een voedselpakket brengen, omdat Jetten besmet is met het coronavirus en voorlopig in quarantaine moet. Volgens Jetten is er een grens overschreden.

De sfeer was niet dreigend, zegt Jetten, maar actiegroepen horen volgens hem politici niet thuis op te zoeken. „En zeker niet ’s avonds in het donker onaangekondigd aan mijn voordeur”, schrijft Jetten vandaag op Facebook.

Gisteravond verschenen er ineens vijf mannen aan mijn voordeur. Ze bleken lid van Farmers Defence Force en kwamen een…

Posted by Rob Jetten on Wednesday, October 28, 2020

‘Vreemd en onaangenaam’

Daarnaast voelt het voor Jetten „vreemd en onaangenaam”, dat FDF zijn thuisadres weet. „Als mens heb ik ook een leven buiten de politiek. Ik heb een woning waar ik thuis ben en waar ik niet door mensen ongevraagd wil worden gefilmd; hoe aardig ze het misschien ook bedoelen. Ik hecht aan mijn privéleven. Aan een plek waar ik naast de politicus Rob ook gewoon partner, vriend, broer en buurman ben.”

Jetten wijst er ook op dat D66 en FDF van mening verschillen over het landbouwbeleid. Vorig jaar opperde fractiegenoot Tjeerd de Groot de veestapel in Nederland te halveren, om de stikstofuitstoot te verminderen. Mede door die uitspraak trokken duizenden boze boeren richting het Malieveld en werden meermaals wegen geblokkeerd.

De Groot deed aangifte van bedreigingen, zegt Jetten. Hij voegt er aan toe: „GroenLinks-collega Jesse Klaver en ik zagen onze naam terug op een doodskist. Mijn auto werd bij een aanvankelijk onderhoudend bezoek aan Diepenheim klemgereden door tractoren en met stickers beplakt.”

Lees ook: Vinted blokkeert commerciële gebruikers: ‘Groot deel van inkomsten valt weg’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rob Jetten niet gediend van bezoek boeren met voedselpakketten
Sluiten