Metro
Metro Binnenland 25 okt 2020 / 20:00 uur

Overleden agent probeerde dier van de weg te halen

De 28-jarige politieagent die gisteravond laat om het leven kwam door een ongeval op de A270 bij de afrit Nuenen probeerde samen met zijn 35-jarige collega een aangereden dier van de weg te halen. De politie spreekt van een noodlottig ongeval.

De 35-jarige agente en de 36-jarige bestuurder van de betrokken auto raakten gewond. Beiden hebben het ziekenhuis vandaag verlaten.

Aangereden dier

Het ongeval gebeurde gisteravond omstreeks 23.00 uur. De twee agenten reden na afloop van een melding in hun dienstauto terug naar het politiebureau in Helmond. Tijdens het rijden zagen zij blijkbaar een aangereden dier op de weg liggen. Ze stopten om het dier van de weg te halen zodat het geen verkeersonveilige situaties kon veroorzaken. Toen de agenten eenmaal waren uitgestapt, reed een andere auto hen aan. De 28-jarige politieman uit Asten raakte dusdanig ernstig gewond dat hij aan zijn verwondingen overleed.

Uit onderzoek blijkt dat de bestuurder van de andere auto niet onder invloed was. Wel is hij formeel aangemerkt als verdachte. Hij zal nog verhoord worden over zijn betrokkenheid bij de aanrijding. Onderzoek moet uitwijzen of hij schuld heeft bij het ongeluk.

Om het objectief te houden, is het technische onderzoek ondergebracht bij de eenheid Limburg, en het tactische onderzoek bij Zeeland-West-Brabant. Wanneer er meer duidelijk over wordt, is nog onbekend.

Vlaggen halfstok

Op veel politiebureaus in Nederland hingen vandaag de vlaggen halfstok. De politie-eenheid Veldhoven Waalre reageerde op Instagram op het verlies van de collega. „Ons politiehart huilt….Met een enorme brok in onze keel maken we dit bericht”, staat in het bericht. „We denken aan alle nabestaanden en aan alle betrokken collega’s. Dit is een klap die onze hele familie keihard raakt. Meer woorden hebben we nu even niet…We will take it from here, brother in blue.”

Andere politie-eenheden betuigen eveneens via sociale media medeleven met hun collega’s in Brabant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overleden agent probeerde dier van de weg te halen
Sluiten