Metro
Metro Nieuws 25 okt 2020 / 13:40 uur

Vlaggen halfstok bij politiebureaus vanwege omgekomen agent

Op politiebureaus door het hele land worden zondag de vlaggen halfstok gehangen. Dat gebeurt vanwege het ongeval zaterdagavond op de A270 in Brabant, waardoor een 28-jarige agent omkwam.

Een woordvoerder van de politie Oost-Brabant laat weten dat er wordt gewerkt aan het tot uitvoering brengen van het vlaggenprotocol. „Dat wordt gehanteerd als we in rouw gedompeld zijn. Het plan is vandaag op alle politiebureaus zo snel mogelijk de vlaggen halfstok te laten hangen.”

De eerste voorlopige bevindingen van het technische onderzoek wijzen uit dat het mogelijk gaat om een noodlottig ongeval, aldus de woordvoerder. „Er moet nog uitgebreid onderzoek worden gedaan, zowel technisch als tactisch.” Om het objectief te houden, is het technische onderzoek ondergebracht bij de eenheid Limburg, en het tactische onderzoek bij Zeeland-West-Brabant. Wanneer er meer duidelijk over wordt, is nog onbekend.

Nog niet lang in dienst

De 28-jarige agent die omkwam, was nog niet zo lang in dienst, vertelt de woordvoerder. Bij het ongeval raakte ook een vrouwelijke agent gewond. Zij ligt in het ziekenhuis, maar is aanspreekbaar en buiten levensgevaar, aldus de woordvoerder. De agente wordt nog uitgebreid gehoord. Dat geldt ook voor de bestuurder van de personenauto, die ook gewond raakte.

Het ongeval gebeurde rond 23.00 uur tussen Eindhoven en Helmond, ter hoogte van Nuenen. Het slachtoffer en zijn collega waren daar uit hun auto gestapt toen ze door de auto werden aangereden. Die raakte ook de politiewagen. Waarom de agenten uit hun auto waren gestapt, is niet duidelijk.

Steunbetuigingen

Veel politie-eenheden betuigden hun steun via social media en ook Henk van Essen, korpschef van de Nationale Politie, reageert op het nieuws: „Verschrikkelijk nieuws uit Nuenen, waar een jonge collega tijdens zijn werk is overleden en een andere collega gewond is geraakt. Ik wens hun families, naasten en collega’s heel veel sterkte. We zullen er zijn voor hulp en begeleiding.”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vlaggen halfstok bij politiebureaus vanwege omgekomen agent
Sluiten