Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 11 okt 2020

Man valt 10 meter bij illegaal feest, Walibi stopt legale Halloweenfeesten

Een man is voor een illegaal feest in Limburg begon, 10 meter omlaag gevallen. Walibi, dat wel legaal Halloween-feesten hield, is daarmee na drukte gestopt.

Een jongeman is in afgelopen nacht in een mergelgroeve in het Limburgse Berg en Terblijt 10 meter naar beneden gevallen. Hij was samen met drie andere mannen in het gevaarlijke gebied vanwege een illegaal feest, meldt de politie.

Illegaal feest niet doorgegaan

Het ongeval vond volgens wijkagenten plaats in de Bronsdaelgroeve. De man klom over een hek en maakte vervolgens de val. Hij is gewond naar een ziekenhuis gebracht.

Het feest is door de val van de man voorkomen, aldus de politie. Er is apparatuur in beslag genomen, om te voorkomen dat het illegale evenement op een andere plek alsnog zou worden gehouden. Er zijn geen aanhoudingen verricht of bekeuringen uitgedeeld.

Walibi schrapt Halloweenactiviteiten

Attractiepark Walibi in Biddinghuizen schrapt per direct alle halloweenactiviteiten en sluit het park een week eerder dan gepland. Volgens een woordvoerster heeft de directie daartoe besloten „in goed overleg met de gemeente Dronten en de veiligheidsregio” en vanwege het toenemend aantal coronabesmettingen in het land.

Directe aanleiding tot het besluit vormt de wijze waarop gisteren de dag in het park te druk is verlopen. „We werden verrast door de zware regenval. Mensen gingen schuilen en we merkten dat 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren niet meer goed mogelijk was. We hebben nog mondkapjes uitgedeeld. Maar het voelt, ook gezien de huidige ontwikkelingen rond het virus, niet goed om hiermee door te gaan.”

Het park zou vanwege de halloweenfestiviteiten openblijven tot en met 1 november. Die sluiting is nu een week vervroegd naar 25 oktober. Walibi heeft voor iedereen die al een kaartje heeft gekocht voor de afgelaste activiteiten een bericht over een compensatieregeling op de website van het park gezet.

Ook illegaal feest in Vlissingen, Volendam, Waalwijk

De politie heeft vannacht twee mensen aangehouden bij de beëindiging van een illegaal feest in een loods aan de Singel in Vlissingen, waar enkele tientallen mensen aanwezig waren.

Een 19-jarige man uit Oost-Souburg en een 20-jarige man uit Koudekerke werden gearresteerd omdat ze weigerden te vertrekken. In totaal hebben vijftien mensen een boete gekregen, aldus de politie. Een aantal feestgangers ging er direct vandoor toen ze de agenten aan zagen komen.

In Volendam werd er gefeest in een bedrijfspand aan de Julianaweg. De politie heeft tegen alle 32 aanwezigen en de organisator proces-verbaal opgemaakt. Hierna werden alle feestgangers weggestuurd. De politie maakte in Waalwijk een einde aan een illegale straatrace. Er waren bij de straatrace zo’n vijftig voertuigen betrokken en er was ‘een grote hoeveelheid toeschouwers’ aanwezig, aldus een agent. „Enkele bestuurders werden gecontroleerd en hun gegevens zijn vastgelegd.”

Lees ook: ‘Het ziet er niet goed uit, strenge coronamaatregelen onvermijdelijk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man valt 10 meter bij illegaal feest, Walibi stopt legale Halloweenfeesten
Sluiten