Metro
Metro Binnenland 10 sep 2020 / 07:32 uur

Kamer stuntprijzen coronabestemmingen beu: ‘Ga anders ook naar Corona Roja’

Voor een prikkie naar ‘een coronabestemming’? De Tweede Kamer is er klaar mee. Prijsvechters moeten stoppen met stuntprijzen voor vliegtickets naar bestemmingen waar het coronavirus heerst. De Tweede Kamer roept minister Cora van Nieuwenhuizen op hierover in gesprek te gaan met luchtvaartmaatschappijen.

Ryanair bood vorige week vliegtickets aan voor 5 euro naar bestemmingen als Ibiza, Madrid en Malta, plaatsen waarvoor code oranje geldt vanwege het hoge aantal coronabesmettingen. Ook andere maatschappijen proberen klanten te lokken met scherpe aanbiedingen, schrijft RTL Nieuws.

Lees hier over code oranje op de Griekse eilanden: ‘Klap voor de reisbranche.’

Prijsdumping

„Ze doen alles om die vliegtuigen vol te krijgen”, windt GroenLinks-kamerlid Suzanne Kröger zich erover op. Op Twitter post ze een foto van een appartementencomplex met een wel heel bijzondere naam in deze tijd. „Als je dan toch last-minute naar Oranje gebied gaat, waarom dan niet naar Corona Roja? Stuntprijzen ten koste van onze volksgezondheid. Morgenavond kamerdebat. Overheid moet in actie om onnodige reizen naar risicogebieden te ontmoedigen.”

Stuntprijzen

„Dat is natuurlijk niet de bedoeling”, zegt ook D66-kamerlid Bas Paternotte over de stuntprijzen. Ook het CDA, de PvdA, de SP en de ChristenUnie willen dat er een einde aan komt deze prijsdumping.

In een debat vanavond gaan ze minister Van Nieuwenhuizen vragen met luchtvaartmaatschappijen in gesprek te gaan om een einde te maken aan deze praktijken. De SP gaat nog een stapje verder en pleit ervoor vakantievluchten naar oranje gebieden helemaal te verbieden.

Schiphol

Ook leven nog veel vragen over de testcapaciteit op Schiphol. De teststraat op de luchthaven is alleen overdag open en er kunnen maximaal 1400 mensen per dag worden getest.

Kamerleden willen dat de openingstijden van de teststraat op de luchthaven worden uitgebreid, omdat er ook ‘s avonds risicovluchten aankomen. D66 roept het kabinet verder op om ook snelle tests in te zetten op Schiphol. „Dan heb je minder van die dure tests nodig, maar kun je wel iedereen controleren die met een risicovlucht op Schiphol binnenkomt”, stelt Paternotte.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Kamer stuntprijzen coronabestemmingen beu: ‘Ga anders ook naar Corona Roja’
Sluiten