Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 13 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Inez Weski: ‘Sluit de deuren bij aantal verzoeken van mijn cliënt Taghi’

Vanwege de privacy van haar cliënt, Ridouan Taghi, verzocht advocaat Inez Weski om een deel van de behandeling zonder pottenkijkers. En zo gaat het ook gebeuren.

De rechtbank behandelt een aantal verzoeken van Taghi vanaf nu achter gesloten deuren. Dat wil zeggen dat behalve de procespartijen – de rechtbank, officieren van justitie, zijn advocaat en de beveiliging – niemand aanwezig mag zijn in de rechtszaal en mag horen waar het over gaat.

Lees hier over het driedaagse vervolg van de zaak Marengo

Privacy Taghi

Taghi’s advocaat Inez Weski had tijdens het proces gevraagd om de deuren te sluiten bij het doen van haar verzoeken. De privacy van haar cliënt is daar de reden voor, aldus de raadsvrouw.  De 42-jarige Taghi is hoofdverdachte in het grote liquidatieproces Marengo. Het Openbaar Ministerie heeft zich tevergeefs verzet tegen de het sluiten van de deuren.

De verzoeken van Weski houden verband met zijn overbrenging, maar zij lichtte het verder niet toe. Taghi werd in december in Dubai gearresteerd, nadat hij jarenlang voortvluchtig was geweest. Zijn vervoer naar Nederland zou met het nodige geweld gepaard zijn gegaan, tot groot ongenoegen van strafpleiter Weski. Enkele dagen later werd hij met een speciaal transport overgebracht naar Nederland. Sindsdien zit hij in voorarrest in de extra beveiligde gevangenis in Vught.

Hoofdverdachte

Justitie beschouwt Taghi als de onbetwiste hoofdverdachte in Marengo. Hij zou opdracht hebben gegeven voor een reeks liquidaties. In Marengo staan in totaal zeventien verdachten terecht. Vanaf dinsdag vindt er een tussentijdse zittingsronde plaats in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol. Taghi is niet in persoon aanwezig. Hij heeft zich ook op eerdere zittingen dit jaar niet de zittingszaal laten zien.

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.