Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 14 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Actiedag Beiroet begint met ruim 5 miljoen euro

De nationale actiedag voor hulp aan Beiroet is vanochtend even na 07.00 uur begonnen met ruim 5 miljoen euro als startbedrag. „Een prachtige start van de actiedag”, zei directeur Garance Reus van hulporganisatie Plan International Nederland.

Reus vervolgt: „Laten we alles op alles zetten om dit bedrag vandaag nog flink te laten stijgen, zodat we nog veel meer slachtoffers van de ramp kunnen helpen.”

Tot nu toe is er 5.009.477 euro gestort op Giro555 voor noodhulp aan de slachtoffers van de explosie in Beiroet.

200 doden, 6000 gewonden

Beiroet ligt in puin. In de haven van hoofdstad Beiroet ontplofte vorige week dinsdag een opslagplaats waar zo’n 2750 ton in beslag genomen ammoniumnitraat lag. Er vielen zeker 200 doden, 6000 gewonden en er worden nog honderden mensen vermist. Honderdduizenden mensen raakten dakloos.

De Giro555-‘collectebus’ rijdt vrijdag door Nederland om aandacht te vragen voor de inzamelingsactie en geld op te halen. Aan boord van de bus zitten verschillende BN’ers. De bus doet onder meer Blaricum, Almere Strand, Naarden, Bussum en Utrecht Leidsche Rijn aan.

Actie tot middernacht

In Studio 47 in Hilversum is een actiecentrum ingericht. Onder de vele BN’ers die zich inzetten voor de inzamelingsactie zijn Natasja Froger, Johnny de Mol en Giel Beelen. Tot middernacht kun je de actiedag rechtstreeks volgen. NPO, RTL, Talpa Network en Facebook steunen het evenement.

Lees ook: Honderdduizenden mensen in Beiroet dakloos, miljarden euro’s aan schade

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.