Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 15 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Schoonmaakbedrijf ernstig bedreigd na rel rond Akwasi

Schoonmaakbedrijf Maarschalkerweerd wordt ernstig bedreigd door mensen die boos zijn over een medewerker die foto’s van het huis van rapper Akwasi had gepubliceerd op sociale media.

De glazenwasser is inmiddels op non-actief gezet, maar dat betekent niet dat de bedreigingen ophouden. Dat meldt Omroep Gelderland.

Gemoederen niet tot bedaren gebracht

De eigenaar van het schoonmaakbedrijf in Culemborg is zeer bezorgd over hoe dit nu verder zal gaan. „De medewerker heeft gisteren meteen een brief met excuses naar de heer Akwasi gestuurd, maar daarmee is de kous helaas niet af. Wij willen alles doen wat in ons vermogen ligt om de kwestie in rustiger vaarwater te brengen en de gemoederen tot bedaren te brengen, maar de publicaties op het internet – buiten ons om – kunnen wij niet meer terugdraaien.”

De hele dag door bedreigingen

Het schoonmaakbedrijf krijgt de hele dag door telefoontjes, appjes en mails met bedreigingen. Bedreigingen tegen zowel de betreffende medewerker als tegen het bedrijf. Daarom is besloten de politie in te schakelen.

De druk op sommige medewerkers is zo groot geworden dat zij afgelopen dagen eerder naar huis zijn gegaan, meldt Maakschalkerweerd. „We zijn aan het nadenken hoe we hiermee moeten omgaan. Misschien moeten we eens met z’n allen om de tafel gaan zitten. We zijn maar een klein bedrijf dat nu in een grote storm is terechtgekomen.”

Zo reageerde Akwasi na het plaatsen van de foto’s:

https://www.instagram.com/p/CClqDJHl3Om/

Lees ook: ‘Akwasi blijft twee weken uit de media na alle ophef’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.