Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 14 jul 2020 / 14:08 uur

Glazenwasser die foto’s van huis Akwasi deelde op non-actief

De man die in een Facebookgroep voor glazenwassers foto’s deelde van het nieuwe huis van Akwasi, is door zijn werkgever op non-actief gezet.

De rapper maakte gisteren op Instagram melding van het Facebookbericht van de glazenwasser. „Ik wil graag dat je dit ziet. Mijn gloednieuwe koopwoning die binnenkort opgeleverd moet worden is met foto’s in een privé Facebookgroep verschenen”, schreef Akwasi bij zijn post waarin hij screenshots van het betreffende bericht en de reacties daarop deelde.

‘Steek huis Akwasi maar in de brand’

„Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland. Jullie zouden medelijden moeten hebben met hem. Maar wel een huisje van 500.000 euro kopen die ik vandaag moet opleveren”, luidde de tekst van de man in het Facebookbericht dat voorzien was van foto’s van het huis van de rapper. De reacties eronder gingen van ‘Hang maar een handgranaat aan de deur’ tot ‘steek het huis maar in de brand’. Snel werden zowel de Facebookgroep als de -pagina van het bedrijf en de man zelf offline gehaald.

Akwasi voelt zich niet veilig

„Dit mag niet en dit hoort niet”, schrijft Akwasi verder aan zijn 69.000 volgers. „Mijn rechten zijn fundamenteel geschonden. Nogmaals: dit mag niet! Dit hoort niet!! Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis, maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt… DIT IS TOCH NIET NORMAAL?”

In een reactie aan RTL Nieuws laat de directeur van het schoonmaakbedrijf waar de man werkzaam voor was, weten dat het afstand doet van zijn uitspraken. „Dit gaat echt te ver. We hebben gisteren per direct deze werknemer op non-actief gezet. Wij distantiëren ons als bedrijf van de uitspraken die deze werknemer privé doet.”

Op Twitter nemen mensen het in hun tweets vandaag bepaald niet voor Akwasi op. Men komt vooral terug op een speech van de rapper tijdens een protest tegen racisme, in juni op de Dam in Amsterdam. Daar meldde Akwasi dat hij Zwarte Piet, als hij die in november tegenkomt, hoogstpersoonlijk in z’n gezicht zou trappen.

Lees ook: ‘Akwasi blijft twee weken uit de media na alle ophef’

Lees ook: Akwasi: racismedebat moet niet over mij gaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Glazenwasser die foto’s van huis Akwasi deelde op non-actief
Sluiten