Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 23 jun 2020 / 06:54 uur

Vandaag wederom demonstratie op Malieveld

Het Malieveld in Den Haag dient vandaag opnieuw als protestlocatie. Reden voor protest is het coronabeleid van de overheid. De demonstratie wordt geleid door de horeca, entertainmentbranche en organisatoren van evenementen.

De demonstranten vinden de huidige corona beperkingen te streng en pleiten voor versoepeling. Rond 16.00 uur begint de demonstratie en deze moet tot 21.00 uur duren. Het protest omvangt, volgens de organisatie, duizend deelnemers. Onder deze demonstranten zullen veel mensen uit de branche aanwezig zijn. Denk hierbij aan dj’s, licht- en geluidsbedrijven, festivalorganisatoren, boekingsbureaus, catering en circussen. Ook verwacht de organisaties dat bezoekers van de horeca- en evenementenbranche aanwezig zullen zijn. 

Steun voor horeca

Beweegredenen om te demonstreren zijn de anderhalve meter maatregel, de afgelaste festivals en het verzoek voor meer steun voor horeca en artiesten. 

Het Malieveld diende de afgelopen tijd vaker als ‘protestveld’. Eerder demonstreerden hier de kermisexploitanten, busbedrijven en Black Lives Matter. Afgelopen zondag protesteerden tegenstanders van het coronabeleid. Deze demonstratie werd eerder verboden, maar op de dag zelf liet de gemeente Den Haag deze protestactie toch toe. 

Voetbalhooligans

De demonstratie eindigde onrustig nadat voetbalhooligans de confrontatie met de politie zochten. Honderden mensen werden gearresteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vandaag wederom demonstratie op Malieveld
Sluiten