Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 6 jun 2020 / 08:16 uur

34 medewerkers van twee fruitbedrijven hebben corona

Bij twee fruitbedrijven in de Betuwe zijn 34 medewerkers besmet met het coronavirus. Alle besmette mensen zijn direct in isolatie gegaan en hun huisgenoten in quarantaine.

De GGD is medewerkers van de fruitbedrijven gaan testen, nadat vorige week al enkele besmettingen aan het licht kwamen. Het gaat om een fruitveiling in Geldermalsen en een fruitverpakkingsbedrijf  in Enspijk.

Na het testen blijkt dat ongeveer 11 procent van het personeel dat preventief is getest, is besmet. De is nu GGD gestart met het contactonderzoek.

Besmetting waarschijnlijk in kantoorruimte bedrijven

Bij de fruitveiling zijn in totaal 202 medewerkers getest. Van hen waren 23 mensen positief. Bij het verpakkingsbedrijf zijn 104 mensen getest, van wie 11 positief testten.

De GGD meldde eerder deze week dat de besmettingen waarschijnlijk deels plaats hebben gevonden in een kantoorruimte bij elk van de twee bedrijven. Beide bedrijven hebben maatregelen genomen om de kans op besmetting op het werk te verkleinen.

Corona steeds verder onder controle

Gister werd bekend dat er op dit moment 97 coronapatiënten op de intensivecareafdelingen liggen. Het is voor het eerst sinds de lockdown dat dat aantal onder de honderd ligt. Het aantal sterfgevallen, voor zover dat bekend is, ligt nu op 6005. Er zijn 47.152 positief getest op het coronavirus.

Lees ook: Eerste versie coronadashboard is nu online te zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
34 medewerkers van twee fruitbedrijven hebben corona
Sluiten