Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 24 mei 2020 / 19:01 uur

Zoekactie naar surfer bij Scheveningen gestopt

De politie is zondag gestopt met zoeken bij het Noordelijke havenhoofd in Scheveningen. Een woordvoerster van de politie meldt dat de zoekactie is gestaakt, omdat een gezochte surfer niet is aangetroffen.

Opsporingsorganisatie SAR Nederland zocht zondag naar het vijfde slachtoffer van het surfdrama op 11 mei. Aan het einde van de middag zette de politie het Noordelijke Havenhoofd af omdat er ‘mogelijk iets was gevonden’. Er waren daarom veel mensen mensen op de been. Er waren duikers van de brandweer aanwezig en ook de politie was ter plaatse. Bij het surfdrama bijna twee weken geleden kwamen vijf mensen om het leven.

Ruige weersomstandigheden

Een 30-jarige en 38-jarige man uit Den Haag bezweken dezelfde avond aan hun verwondingen toen ze op de kant waren gehaald. De lichamen van een 24-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man uit Delft werden de dag erop geborgen. SAR Nederland zocht zondag met paarden, honden, quads en vrijwilligers naar het lichaam van de laatste vermiste surfer, een 23-jarige man uit Delft. Het waterteam dat zaterdag in zee zocht naar het lichaam bleef thuis. Vanwege het  onrustige weer was het voor hen niet veilig om het water in te gaan.

De hoop was het lichaam van de 23-jarige vermiste man uit Delft zondag te kunnen bergen. De ruige weersomstandigheden zouden er namelijk voor kunnen zorgen dat het lichaam aanspoelt op het strand van Scheveningen.

De 23-jarige man is de laatste nog vermiste surfer van het surfdrama dat op 11 mei plaatsvond. Het vijftal kwam waarschijnlijk in de problemen toen ze verrast werden door schuimvorming in de zee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zoekactie naar surfer bij Scheveningen gestopt
Sluiten