Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 24 mei 2020 / 17:57 uur

Oostenrijkse president na corona-sluitingstijd betrapt in café

De Oostenrijkse bondspresident Alexander van der Bellen is met zijn vrouw betrapt door de politie. Ze zaten na het extra vroege sluitingsuur nog in een Weens café te drinken. De president bevestigde dat aan de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung en bood zijn verontschuldigingen aan voor het breken van de coronamaatregelen.

Ook de politie bevestigt het voorval. Volgens Van der Bellen waren hij en zijn vrouw de tijd uit het oog verloren toen ze aan het praten waren. De echtelieden werden, met de drankjes nog op tafel, om 00.20 uur op een terras betrapt toen de politie een horecazaak controleerde. Die zaak was al officieel gesloten.

Boete tot 30.000 euro

Vanwege de corona-uitbraak moeten Oostenrijkse restaurants en café’s uiterlijk om 23.00 uur sluiten. Overtreding van die regel kan bestraft worden met een boete tot maar liefst 30.000 euro. Van der Bellen trekt het boetekleed aan tegenover Kronen Zeitung. „Ik heb er oprecht spijt van. Het was een fout”, aldus de berouwvolle president.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oostenrijkse president na corona-sluitingstijd betrapt in café
Sluiten