Metro
Metro Nieuws 5 mei 2020 / 07:11 uur

Meer perspectief: terrassen en kappers straks open?

Het kabinet wil woensdag in de persconferentie meer „perspectief” bieden in de coronacrisis. Daarin wordt niet langer gekeken wat er allemaal niet kan, maar ook ook naar wat wél kan.

Dat melden, volgens ANP, bronnen rond het kabinet. Daarmee probeert het kabinet een antwoord te bieden op de kritiek die de afgelopen weken klonk op de coronamaatregelen. Maandag is in een extra overleg in Den Haag besloten om meer perspectief te bieden voor de komende tijd.

Testen

Het kabinet pleit nog steeds voor thuisblijven en thuiswerken, maar met versoepeling. Daarbij ligt de nadruk op thuisblijven als je klachten hebt. Het Het Outbreak Management Team, het adviesorgaan voor het coronavirus, benadruk dat versoepeling van maatregelen valt of staat bij voldoende testcapaciteit. Dat zou betekenen dat er dagelijks bijna 30.000 testen moeten plaatsvinden.

Terrassen

Verder gonzen de geruchten dat het kabinet de deuren voor contactberoepen als kappers en schoonheidsspecialisten weer willen openen. Ook wordt besproken of terrassen en strandtenten voorzichtig weer open kunnen.

Alle grote evenementen zijn nog steeds tot 1 september afgelast. Ook volle kroegen zitten er voor de komende tijd waarschijnlijk nog niet in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer perspectief: terrassen en kappers straks open?
Sluiten