Julia Osendarp
Julia Osendarp Nieuws 5 mei 2020

Een andere Bevrijdingsdag: iedereen blijft thuis

Vanwege het coronavirus gaan alle 5 mei-festiviteiten niet door. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Nederland viert dit jaar vrijheid vanuit huis. 

Dat betekent dat ook Ambassadeurs van de Vrijheid als Roxeanne Hazes, Kriss Kross Amsterdam, Lucas & Steve en Snelle dit jaar met Bevrijdingsdag thuis blijven. Alle festivals festivals en evenementen zijn namelijk afgelast.

Zonder het virus zouden de artiesten vandaag per helikopter door het land vliegen. Dit jaar zullen zij online hun steentje bijdragen. Speciaal voor bevrijdingsdag werden dit jaar documentaires gemaakt in samenwerking met radiozender 3FM. Vandaag worden deze uitgezonden.

Alternatief 

Veel artiesten zetten zich op een alternatieve manier in op deze dag. Onder andere Simone Kleinsma en Roel van Velzen geven een concert vanuit Theater Carré in Amsterdam en dj Martin Garrix draait een live-set vanaf een jacht op de Hollandse wateren.

Ramses Shaffy

Vanaf 16.55 uur wordt het bekende Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy door het hele land gedraaid. Het nummer zal te horen zijn op veel radiostations en ook verschillende beiaardiers zullen het liedje in de klokkentorens spelen.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vraagt mensen op een andere manier stil te staan bij 75 jaar vrijheid, bijvoorbeeld door de vlag uit te hangen en het gesprek erover aan te gaan. Hoe je de vrijheid dit keer nog meer kunt vieren, lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Een andere Bevrijdingsdag: iedereen blijft thuis
Sluiten