Metro
Metro Nieuws 31 mei 2020 / 19:32 uur

Geweldig! Via crowdfunding 1,9 miljoen voor zieke baby Jayme

Het is na weken gelukt. De ouders van de zieke baby Jayme hebben via crowdfunding 1.9 miljoen euro opgehaald. De 1-jarige Jayme lijdt aan de zeldzame spierziekte SMA. Met het geld van de crowdfunding kunnen zijn ouders een medicijn kopen. Dat medicijn kan het leven van de jongen redden.

Op Instagram laten de blije ouders weten erg dankbaar te zijn. „Lieve mensen, wij beginnen deze laatste zondag van de maand met geweldig nieuws: het streefbedrag is behaald! We hebben met jullie hulp 1,9 miljoen euro opgehaald! Wij zijn hier ontzettend dankbaar voor en trots dat ons dit samen gelukt is.”

Jim Bakkum

Meer dan 10.000 mensen hebben geld gedoneerd. Zanger Jim Bakkum en zangeres Glennis Grace brachten samen een nummer voor de baby. Het opgehaalde geld is voor de behandeling van Jayme’s ziekte.

De ouders van Jayme zijn overdonderd door alle aandacht die zij hebben gekregen voor de situatie van Jayme. „We zijn overdonderd van alle aandacht die we de afgelopen maanden hebben gekregen voor de situatie van Jayme en andere SMA type 1 kindjes. We zijn dankbaar voor alle donaties die we hebben mogen ontvangen en de geweldige acties die gevoerd zijn voor Stichting Team Jayme. We hebben dit doel echt samen behaald!”

Behandeling Jayme mogelijk in VS

Er wordt nu gekeken naar een arts die Jayme kan gaan behandelen. Op dit moment zijn we hard bezig om de behandeling met Zolgensma voor Jayme gerealiseerd te krijgen. We zijn in afwachting van een arts die deze behandeling kan toepassen. We kijken zowel in Nederland als andere Europese landen en hopen dat er snel een arts is die Jayme kan en wil behandelen. We hebben als laatste uitweg de mogelijkheid om naar de Verenigde Staten te gaan, maar organisatorisch is dat lastig op dit moment.”

View this post on Instagram

Lieve mensen, wij beginnen deze laatste zondag van de maand met geweldig nieuws: het streefbedrag is behaald! We hebben met jullie hulp 1,9 miljoen euro opgehaald! Wij zijn hier ontzettend dankbaar voor en trots dat ons dit samen gelukt is. We zijn overdonderd van alle aandacht die we de afgelopen maanden hebben gekregen voor de situatie van Jayme en andere SMA type 1 kindjes. We zijn dankbaar voor alle donaties die we hebben mogen ontvangen en de geweldige acties die gevoerd zijn voor Stichting Team Jayme. We hebben dit doel echt samen behaald! Op dit moment zijn we hard bezig om de behandeling met Zolgensma voor Jayme gerealiseerd te krijgen. We zijn in afwachting van een arts die deze behandeling kan toepassen. We kijken zowel in Nederland als andere Europese landen en hopen dat er snel een arts is die Jayme kan en wil behandelen. We hebben als laatste uitweg de mogelijkheid om naar de Verenigde Staten te gaan, maar organisatorisch is dat lastig op dit moment. Stichting Team Jayme zal door blijven gaan met de strijd tegen SMA type 1. De stichting zal zich in blijven zetten om kindjes en families die met deze slopende ziekte te maken hebben te blijven helpen. Wij houden jullie de komende tijd uiteraard op de hoogte over hoe het met Jayme gaat. Ook zullen we de nieuwe doelstellingen van Stichting Team Jayme zo snel mogelijk met jullie delen. Alle acties die nog lopen kunnen wat ons betreft door blijven gaan, ook de Team Jayme Veiling zal in de maand juni nog lopen. Wij hopen dat we met zijn allen nog veel meer SMA type 1 kindjes en families kunnen helpen! https://teamjayme.nl/iedereenbedankt/

A post shared by Team Jayme (@teamjayme2020) on

Onder het bericht op Instagram zijn veel positieve reacties te lezen. Zo schrijft iemand: „Fantastisch en gefeliciteerd, fijn dat ik ook daar deel van heb kunnen uitmaken. Ik ben zzper tijdens corona crisis maar heb geleerd dat ook als je zelf weinig hebt , je altijd iets kunt geven. Ik wens jullie veel geluk toe en goede gezondheid voor Jayme en dat het medicijn snel toegediend kan worden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geweldig! Via crowdfunding 1,9 miljoen voor zieke baby Jayme
Sluiten