Nieuws 16 feb 2020 / 14:00 uur

Let op de aanschafwaarderegeling van je autoverzekering!

Als je een tweedehands auto koopt, is het verstandig om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Het is dan ook slim om daarbij te kijken welke verzekeraar een aanschafwaarderegeling heeft.

Deze regeling zorgt ervoor dat, als je je auto total loss rijdt of als hij gestolen wordt, je het aankoopbedrag van je auto terugkrijgt als je een beperkt casco of een volledig cascodekking hebt. Maar hier zijn bepaalde voorwaarden voor en die verschillen per verzekeraar.

Voorwaarden aanschafwaarderegeling

Niet alle autoverzekeraars hebben een aanschafwaarderegeling. Tussen de verzekeraars die de regeling wel hebben, zit vaak een groot verschil onder andere op de geldigheid van de regeling en de maximum aanschafwaarde.

De regeling heeft altijd een maximale geldigheid en die ligt tussen de een en drie jaar. Dus heb je een autoverzekering met een aanschafwaarderegeling van een jaar? Dan verloopt de regeling na dat jaar. Rijd je je auto daarna total loss, dan krijg je hier helaas niks meer voor terug.

Maximum aanschafwaarde

Ook het verschil in de maximum aanschafwaarde is vaak groot. Zo heeft de de ene verzekeraar geen maximale aanschafwaarde, terwijl de andere verzekeraar een maximum van bijvoorbeeld 50.000 euro als eis stelt. Heeft je auto een hogere aanschafwaarde dan de maximale waarde van de verzekeraar? Dan kan het ook zo zijn dat je alleen de dagwaarde vergoed krijgt.

Let op de aanschafwaarderegeling van je autoverzekering. Grote verschillen!

Hieronder een overzicht van verzekeraar met een aanschafwaarderegeling. In de tabel zie je achtereenvolgends de verzekeraar, hoe lang de regeling geldig is en het maximum aanschafwaardebedrag:

Let op de aanschafwaarderegeling van je autoverzekering. Grote verschillen!

Let dus goed op bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering. Bij Independer kun je in de vergelijker filteren op ‘aanschafwaarderegeling’. Je ziet dan alleen verzekeraars die de regeling hebben.

(In samenwerking met Independer.nl)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Let op de aanschafwaarderegeling van je autoverzekering!
Sluiten