Erik Jonk
Erik Jonk Reizen 16 feb 2020

Niet alle Nederlanders goed voorbereid op wintersport

De meeste Nederlanders die op wintersport gaan hebben hun autoreis goed voorbereid. Het is echter, nu bijvoorbeeld tijdens de voorjaarsvakantie vele duizenden sneeuwliefhebbers de trip richting Alpen maken, niet bij iedereen goed gesteld.

’93 procent van de Nederlanders rijdt tot in de puntjes voorbereid naar de sneeuw’, liet Allianz Direct dit weekend in een persbericht weten. Onderzoek van de online verzekeraar onder duizend mensen die met de auto richting wintersport gaan, vertelt bijvoorbeeld dat vier op de vijf automobilisten sneeuwkettingen bij zich hebben.

Niet alle Nederlanders goed voorbereid op wintersport
Goed voorbereid? Rijden maar.

Geen goed percentage

Draai je het onderzoek om, dan zijn de cijfers niet zo denderend als de conclusie van Allianz Direct doet vermoeden. Van elke vijf auto’s die vanuit Nederland de sneeuw bereiken, heeft één vierwieler geen sneeuwketting in de kofferbak. Bovendien meldt 15 procent van de ondervraagden geen idee te hebben hoe je zo’n sneeuwketting om een wiel krijgt.

’Negen op de tien Nederlanders checkt van tevoren auto- en reisverzekering’, wordt eveneens als goed nieuws gebracht. Eén op de tien automobilisten weet dus niet of de verzekeringspapieren in orde zijn. Dat zijn er velen, als je het enorme aantal wintersporters uit ons land in ogenschouw neemt.

Niet alle Nederlanders goed voorbereid op wintersport
Goed voorbereiden is goed arriveren. En dan: skiën maar. |Foto: Unsplash

Geen warme deken

Nog een cijfer dat de wenkbrauwen doet fronsen: 42 procent van de bestuurders heeft voor onderweg een warme deken geregeld. Allianz Direct verbindt aan dit cijfer geen conclusie, maar de ruime meerderheid heeft dus geen extra bescherming bij zich mocht men onderweg stranden.

51 procent van de Nederlanders ziet overigens op tegen de lange autorit. Ruim 60 procent vindt het spannend om te rijden met sneeuw of andere slechte weersomstandigheden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Niet alle Nederlanders goed voorbereid op wintersport
Sluiten