Metro
Metro Nieuws 23 jan 2020 / 09:39 uur

Handtekeningen tegen betalen Harry en Meghan

Ze mogen dan de steun hebben van een hoop wereldbewoners (en Oprah Winfrey, zo bleek), veel Canadezen zitten er niet op te wachten om de beveiliging voor Harry en Meghan te moeten betalen. 

Al meer dan 80.000 Canadezen zetten een krabbel bij een online petitie tegen de betaling. Dinsdag werden de handtekeningen aangeboden aan minister-president Justin Trudeau.

Helft van het jaar

De Engelse prins en actrice willen na hun breuk met het Britse koningshuis de helft van het jaar doorbrengen in Canada, met zoon Archie. Trudeau beloofde het koningshuis om de beveiliging voor het stel te betalen, een geschat bedrag van zo’n 10 miljoen dollar per jaar.

Premier Justin Trudeau. /ANP

Met als gevolg: een hoop boze Canadezen. „Harry en Meghan zijn hier van harte welkom, maar laat het vooral duidelijk zijn dat de belastingbetaler niet gedwongen moet worden voor hen te betalen zolang ze hier wonen. Wij wensen hen heel veel succes toe om financieel onafhankelijk te worden”, aldus de bedenker van de petitie Aaron Wudrick, voorzitter van een Canadese belastingfederatie tegen Page Six

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handtekeningen tegen betalen Harry en Meghan
Sluiten