Metro
Metro Nieuws 23 jan 2020 / 08:44 uur

Australische tiener opgepakt voor doodslaan kangoeroe

In Australië is een tiener opgepakt voor dierenmishandeling. De achttienjarige man zou zijn gefilmd terwijl hij een kangoeroe mishandelde. 

Het dier overleefde de mishandeling niet en stierf aan de verwondingen. De filmers waren tijdens het opnemen aan het juichen, bleek op de video die rondging op social media.

Opgepakt in woning

De video dateert van januari 2019, maar het onderzoek leidde de politie nu naar de man. Hij werd woensdag opgepakt in zijn huis. Het incident werd gefilmd in Woomargama National Park. Er wordt nog een ander persoon beschuldigd van de mishandeling.

Op 12 maart komt de zaak voor de rechter.

Doden bij neergestort vliegtuig

In dezelfde staat in het zuidoosten als waar de tiener is opgepakt, New South Wales, is donderdag een blusvliegtuig neergestort bij het bestrijden van de bosbranden. De drie Amerikaanse inzittenden zijn om het leven gekomen.

Hoe de crash kon gebeuren is nog niet duidelijk. Wel zouden ooggetuigen een vuurbal hebben gezien toen het vliegtuig de grond raakte.

Australië krijgt het momenteel zwaar te verduren. Sinds september zijn er 32 mensen om het leven gekomen bij de branden. Een gebied ter grootte van een derde van Duitsland ging in vlammen op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Australische tiener opgepakt voor doodslaan kangoeroe
Sluiten