Metro
Metro Nieuws 23 jan 2020 / 10:49 uur

3FM maakt thema-uitzending na wangedrag Kaj

Op het voormalige tijdslot van Kaj van der Ree is vrijdag niet zijn radioshow, maar een special over seksueel grensoverschrijdend gedrag te horen. 

Dat liet NPO 3FM donderdag weten. De vlogger en presentator kwam dit weekend onder vuur te liggen nadat jonge vrouwen op social media lieten weten op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichtjes te hebben gekregen.

Open gesprek

„Als publieke zender vinden we het belangrijk om een actueel thema als online seksueel grensoverschrijdend gedrag te bespreken met onze luisteraars. Daarom hebben we samen met BNNVARA besloten om op vrijdagavond 24 januari, op het voormalige tijdslot van Kaj van der Ree, een 3FM Special te maken rondom dit thema", meldt de zender.

„Tijdens deze uitzending willen we een open gesprek voeren met deskundigen en luisteraars. De presentatie is in handen van Eva Koreman. Iedereen die vragen heeft of ervaringen wil delen over online seksualiteit, is welkom bij 3FM." De uitzending is tussen 22.00 en 00.00 uur te horen.

BNNVARA stopte na de slachtofferberichten meteen met het tv-programma Proefkonijnen, waarvan hij medepresentator was, en zijn radioshow Skaj Is The Limit. Ook werd Van der Ree na jarenlang ambassadeur te zijn geweest, ontslagen bij het Rode Kruis. Van der Ree zette zijn YouTubekanaal op stil, net als zijn accounts op social media.

De vlogger bood zaterdag in een verklaring zijn excuses aan en gaf toe „domme fouten" te hebben gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3FM maakt thema-uitzending na wangedrag Kaj
Sluiten