Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 nov 2019 / 13:39 uur

Jongens aangehouden om mishandeling Gorinchem

De politie heeft dinsdag drie jongens aangehouden voor mishandeling van een andere jongen in Gorinchem. Het zijn een jongen van 14 en twee jongens van 15.

Zij hadden zich op verzoek van de politie op het bureau gemeld. Ze zitten vast en worden gehoord. Vorige week verscheen een video op sociale media waarop is te zien hoe een jongen door een groep wordt mishandeld. De aangehouden jongeren zouden volgens de politie bij die mishandeling betrokken zijn geweest.

Verontwaardiging

Het filmpje zorgde voor veel verontwaardiging. Het slachtoffer, dat onder andere tegen zijn hoofd werd geschopt, deed aangifte. Er circuleren nog enkele andere video’s van andere mishandelingen. Onderzocht wordt of de drie verdachten ook hierbij betrokken zijn.

De politie liet dinsdag weten dat het ‘t drietal in het vizier had. De jongens werden uitgenodigd om zich vrijwillig te melden. Daar hebben zij dinsdag gehoor aan gegeven.

In Gorinchem, maar ook in andere delen van Nederland, zorgden de beelden voor afschuw en bezorgdheid. Ook burgemeester Reinie Melissant van de gemeente Gorinchem reageerde geschokt op de beelden. „Het is afschuwelijk en onacceptabel", zei ze.

https://www.youtube.com/watch?v=XQXVKHnT0uk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Jongens aangehouden om mishandeling Gorinchem
Sluiten