Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 14 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Kleindochters betrappen mishandelaars oma nadat ze verborgen camera plaatsten

Het had een scène uit een spannende film of serie kunnen zijn, maar niets iets minder waar. Met behulp van een verborgen camera wisten twee zussen uit het Britse Wolverhampton hun 89-jarige oma te redden uit de handen van vier zorgmedewerkers die haar mishandelden. De zorgmedewerkers zijn inmiddels ontslagen en veroordeeld.

De kleindochters van Beryl Wall werden begin 2020 achterdochtig nadat hun oma zich steeds vreemder begon te gedragen. Ook had Wall regelmatig blauwe plekken in haar gezicht. „We bezochten haar dagelijks en haar gedrag veranderde en we zagen dat ze blauwe plekken in haar gezicht had.”

Verborgen camera in fotolijstje

De zussen, Danielle en Rebecca Hinsley, besloten een verborgen camera in haar kamer in het verzorgingshuis te plaatsen. Ze zetten een fotolijstje neer met daarin een kleine verborgen camera.

Al snel blijkt dat de vermoedens van Danielle en Rebecca kloppen. Op de beelden van de verborgen camera is te zien hoe de zorgmedewerkers hun oma, die lijdt aan dementie, mishandelen. Ze schreeuwen tegen haar, maakten haar belachelijk en sloegen haar met een kussen in het gezicht. Ook was te zien dat twee zorgmedewerkers Wall in haar gezicht knepen. „Op veel van de beelden was onze grootmoeder naakt en in de war. Het brak mijn hart”, vertelt Danielle aan de BBC.

Vier medewerkers veroordeeld

Op basis van de beelden van de verborgen camera besluiten de zussen een aanklacht tegen de medewerkers van het verzorgingshuis in te dienen. Vier medewerkers werden schuldig bevonden. Ze zijn afgelopen december veroordeeld voor mishandeling en opzettelijke verwaarlozing. Drie van hen moeten vier maanden de cel in. De vierde zorgmedewerker heeft een celstraf van een half jaar opgelegd gekregen. „Weten dat ze kerstmis en nieuwjaar zonder hun familie hebben doorgebracht, is de beste straf”, aldus de kleindochters.

Beryl Wall overleed afgelopen oktober. „Ze was alles voor ons en zal dat ook altijd blijven”, aldus haar kleindochters. Het verzorgingshuis heeft inmiddels een nieuw management.

Schrijnend verhaal in Meldpunt: ‘Mantelzorgende zoon steelt miljoenen euro’s van moeder’

Kijkers stellen mening over Akwasi bij na deelname De Slimste Mens

Recordaantal Nederlanders heeft schulden, schuldhulporganisatie start petitie tegen schuldenindustrie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties