Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 okt 2019 / 09:14 uur

Tot 5,5 jaar cel voor broers die ober mishandelden

De Nederlandse broers Armin N. en Arash N., die vorig jaar een ober in Praag zwaar toetakelden, zijn dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 5,5 en 5 jaar.

Het hof acht zware mishandeling bewezen. De mannen mogen tien jaar lang Tsjechië niet meer in. Als de straf onherroepelijk is, kunnen de twee er voor kiezen hun celstraf in Nederland uit te zitten.

OM en broers in beroep

Eerder dit jaar werden de twee door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van respectievelijk vijf en zes jaar voor het toebrengen van zwaar letsel bij de ober en voor ordeverstoring. De rechter besliste ook dat ze de komende tien jaar het land niet meer in mogen. Zowel het Openbaar Ministerie als de broers gingen in beroep.

Dat mocht voor de broers vooralsnog niet baten: Armin hoorde dinsdag opnieuw de zwaarste straf tegen zich eisen. Hij vertelde het hof dat hij veel spijt heeft. „Ik ben erg teleurgesteld in mezelf, dat ik hierin terecht ben gekomen." Arash erkende dat hij ‘buitensporig’ en ‘impulsief’ heeft gereageerd. Maar, benadrukte hij: „Ik ben dit gevecht niet begonnen en kan daar dus niet verantwoordelijk voor worden gehouden."

Zwaar toegetakeld

De broers waren vorig jaar april met een groep van in totaal zeven vrienden in de Tsjechische hoofdstad om het vrijgezellenfeest van een van de mannen te vieren. Twee vrienden kregen ruzie met het personeel van een restaurant omdat ze op het terras zelf meegenomen bier dronken.

Die ruzie liep uit de hand. De toegesnelde ober Miroslav Vitek werd zo zwaar afgetuigd dat hij onder meer een gebroken oogkas, een gebroken kaak en een verbrijzelde enkel opliep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Tot 5,5 jaar cel voor broers die ober mishandelden
Sluiten