Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 15 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Gezin wacht jarenlang in kelder in Drenthe op ‘einde der tijden’

In het Drentse Ruinerwold is een onbekende vader met zes kinderen ontdekt. Het gezin woonde al jaren in de kelder van de boerderij en wachtte daar op ‘het einde der tijden’. 

De politie heeft de zes mensen uit de woning gehaald. De eigenaar van het pand, een man van 58 die niet wilde meewerken aan het onderzoek, is opgepakt.

Compleet in de war

De bizarre zaak kwam aan het licht toen de oudste zoon zondagavond uit de boerderij verdween. De 25-jarige man liet zich voor de tweede keer in een korte tijd zien bij een kroeg in het dorpje en was compleet in de war. Kroegbaas Chris Westerbeek vertelde dat de man er onverzorgd uitzag en in ‘jarentachtigkleding’ liep. Volgens Westerbeek bestelde de man, die een vies baardje en lang haar had, vijf biertjes die hij zelf opdronk. Hij zou hem hebben verteld dat hij lopend uit Meppel kwam.

„Wat hij vertelde, klopte niet bij zijn leeftijd. Hij klonk kinderlijk. Hij vertelde dat hij al negen jaar niet buiten kwam en al die tijd niet bij een kapper was geweest.” Ook zou hebben verteld dat hij nooit een school bezocht.

De politie werd door de kroegbaas gewaarschuwd. Eenmaal aangekomen bij de boerderij, werd het pand door de politie doorzocht. Daarbij zou achter een kast in de woonkamer een trap naar de kelder zijn ontdekt, waar het zestal woonde. De vader zou al enkele jaren geleden een herseninfarct hebben gehad en lag in bed, schrijft RTV Drenthe.

Zelfvoorzienend en zonder contact

Een buurman dacht dat er alleen een man woonde in de boerderij, welke helemaal zou zijn dichtgetimmerd. Op het erf liepen een hond en een paar ganzen. De kinderen van de man zouden tussen de 16 en 25 jaar zijn.

Het gezin had helemaal geen contact met de buitenwereld en leefde zelfvoorzienend. De kinderen zouden geen benul hebben van het feit dat er andere mensen op de wereld bestaan. Of er een moeder in het spel is, is niet duidelijk. De regionale omroep schrijft dat er een mogelijkheid is dat zij is begraven op het terrein. Door middel van een groentetuintje en een geit kon het stel eten.

De kerk van Ruinerwold. / Wikimedia Commons

Ondergebracht

Het zestal krijgt ‘zorg en aandacht’ en is ondergebracht op een recreatiepark. De politie zit nog vol vragen en doet onderzoek naar de vreemde situatie. ‘Alle scenario’s staan nog open’, aldus de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gezin wacht jarenlang in kelder in Drenthe op ‘einde der tijden’
Sluiten