Metro
Metro Nieuws 2 okt 2019 / 08:39 uur

Ernstig gewonde boa constrictor gedumpt in afvalcontainer in Amsterdam

Bij afvalverwerker Renewi in Amsterdam-Noord is een ernstig gewonde boa constrictor gevonden.

Het dier is gedumpt in een ondergrondse container in de stad, schrijft Dierenhulpdienst Nederland, een organisatie die bestaande dierenhulporganisaties ondersteunt met dierenambulances en een reptielenopvang, op Facebook. Het dier was tijdens de vondst op sterven na dood.

https://www.facebook.com/dierenhulpdienst/posts/1025805337613946

Ernstige verwondingen

Het dier heeft een scheur in de onderkaak en vrijwel zeker een gebroken onderkaak met complicaties. „Dit dier had een redelijk goed leven kunnen krijgen als je één telefoontje had gepleegd", schrijft Dierenhulpdienst Nederland.

De organisatie schrijft dat het dier inmiddels is schoongemaakt en dat antibiotica is toegediend. Vandaag bekijkt de organisatie samen met een dierenarts of de boa constrictor nog levensvatbaar is. Naar alle waarschijnlijkheid wordt hij vanmiddag ingeslapen omdat zijn verwondingen te ernstig zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ernstig gewonde boa constrictor gedumpt in afvalcontainer in Amsterdam
Sluiten